Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Maalesef Windows 11'de görev çubuğundaki saat ve tarih yazı rengi doğrudan değiştirilemiyor. Sistem otomatik olarak tema (açık/koyu) seçimine göre beyaz ya da siyah rengi atıyor. Ancak yüksek karşıtlık modlarıyla veya sistem temasıyla oynayarak dolaylı yoldan değişiklik yapılabilir.
Kurulum ekranında 'Shift + F10' tuşlarına basarak Komut İstemi'ni aç. Sonra şu komutu yaz:
oobeypassnro
Bilgisayar yeniden başlayacak ve bir sonraki açılışta 'İnternet bağlantım yok' seçeneği çıkacak. Bu sayede yerel hesapla kuruluma devam edebilirsin.
Ben masaüstünde klasör oluşturup program kısayollarını oraya atıyorum. Ayrıca 'Fences' adlı bir yazılım var, masaüstünü bölümlere ayırıp klasör gibi yönetmeni sağlıyor.
En etkili yöntemlerden biri Windows'u Güvenli Mod'da başlatmaktır. Güvenli Mod, sadece temel sistem dosyalarıyla açıldığı için kilitlenmiş dosyalar üzerinde işlem yapmak daha kolay olur. Bu şekilde dosyayı silebilir ya da taşıyabilirsin.
Bluetooth sürücülerinin Windows 11'e özel en güncel versiyonunu anakart veya laptop üreticisinin sitesinden indirmeni öneririm. Windows'un sunduğu sürücüler bazen uyumsuzluk yapabiliyor.
ISO indirme sorunları genellikle DNS kaynaklı oluyor. Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya Cloudflare DNS (1.1.1.1) ayarlarını deneyin. Ayrıca IDM gibi bir indirme yöneticisi kullanmanız da bağlantı kopmalarını önleyebilir.
Windows 11'de .HEIC dosyalarını açmak için Microsoft Store'dan 'HEIF Image Extensions' eklentisini indirmen gerekiyor. Bu ücretsizdir ve yüklendikten sonra Fotoğraflar uygulamasıyla bu dosyalar açılabilir.
Windows güncellemeleri sırasında BIOS’un güncel olması da önemli. Güncel olmayan BIOS sürücü çakışmalarına neden olabilir. Anakart üreticinin sitesinden son sürümü kontrol etmeni öneririm.
Bu tip davranışların arkasında genellikle Görev Zamanlayıcı’da tanımlı bir görev yatıyor olabilir. Görev Zamanlayıcı’yı açıp, diskle ilgili otomatik çalışan bir görev var mı diye kontrol etmeni öneririm.
En garantili çözüm: BIOS güncellemesi, ardından tüm USB aygıtları için UEFI destekli sürücüleri yüklemek. Bu şekilde Secure Boot açıkken hiçbir sorun yaşamıyorum.
Bu PSU'dan çıkan kablo 300W-350W arası sürekli yüklerde sıkıntı çıkarmaz ama RX 9070 XT gibi kartlar 450W üzerini zorlayabilir. Güvenli olması için dual 8-pin'den 12VHPWR adaptörü kullanmanı öneririm.