iPhone 15 Pro Max’e Özel Largan Periskop Kamera

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Enes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes

Administrator
Yönetici
Yeni iPhone 15 serisi yaklaşırken, söylentiler de giderek artıyor. Son haberler, iPhone 15 Pro Max’in periskop kamera lensine odaklanmakta. Bu özelliğin yalnızca bu modelde bulunacağı belirtiliyor. Largan, dünyanın önde gelen kamera lensi üreticilerinden biri olarak, iPhone 15 Pro Max’e özel periskop kamera lensini tedarik etme görevini üstlendi.

Apple Eylül ayında piyasaya sürücek olan iPhone 15 serisi, çeşitli sızıntılar ışığında şekil almaya devam ediliyor. Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun son paylaştığı bilgilere göre. Periskop kamera lensi sadece Largan tarafından tedarik edilmekte. iPhone‘un periskop lensli bir kamera alacağı söylentileri yıllardır süregelmiş bir durum. En son bilgiler bu özelliğin sadece iPhone 15 Pro Max modelinde bulunacağını gösteriyor.

periskop kamera


Periskop sistemli kameralar, ışığı açılı bir ayna aracılığıyla görüntü sensörüne yansıtıyor. Telefoto lensin daha fazla kayıpsız yakınlaştırma yapmasını sağlar. Ayrıca bu tür kameralar, Android dünyasında zaten bir süredir üst düzey modellerde yer alıyor.

Ancak, Kuo’ya göre Largan’ın periskop kamera lenslerinin ortalama satış fiyatı 4 dolar civarında (prizmalar dahil). Piyasadaki 4,5 ila 5 dolar veya daha yüksek olan ortalama fiyatın altında kalıyor. Ayrıca bu durum, Largan’ın lensinden kar edemeyeceği anlamına geliyor.

Kuo, 2024 yılında her iki iPhone 16 Pro modelinin de iPhone 15 Pro Max’te kullanılanla aynı veya benzer periskop lensi kullanacağına inanılıyor. Ayrıca Apple’ın, bazı üst düzey donanım özelliklerini daha pahalı modellere ayırcak. Standart ve Pro modellerini birbirinden ayırma eğilimini sürdüreceğini öne sürüyor.

iPhone 15 Pro Max’e Özel Largan Periskop Kamera yazısı ilk önce TurkGadgets üzerinde ortaya çıktı.

Okumaya devam et...
 
Geri
Üst