Windows 11'de D Diskindeki Ünlem İşareti Ne Anlama Geliyor?

Çavuş

GadgetEfsanesi
Windows 11 kullanıyorum ve Dosya Gezgini'nde D diskinin simgesinin üstünde sarı bir ünlem işareti görüyorum. Bu tam olarak ne anlama geliyor? Verilerim tehlikede mi? Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Bu ünlem işareti genellikle diskinizde bir hata olduğunu veya Windows'un sürücüyle ilgili bir sorun tespit ettiğini gösterir. Dosya sistemi hataları, bozulmuş bölümler veya donanım sorunları olabilir.

Verilerin tehlikede olabileceği anlamına gelmez ama ciddiye alınmalı. İlk olarak CHKDSK komutunu çalıştırarak dosya sistemi hatalarını kontrol etmenizi öneririm.

CMD'yi yönetici olarak açıp şu komutu yaz: chkdsk D: /f /r — bu, disk üzerindeki hataları kontrol eder ve mümkünse onarır.

Çözüm
Ben de benzer bir sorun yaşamıştım, CHKDSK ile çözüldü. Eğer işe yaramazsa CrystalDiskInfo gibi araçlarla donanımsal durumu kontrol edin.

Bazı durumlarda sürücü harfi çakışması da bu tür ikonlara sebep olabilir. Disk Yönetimi'nden kontrol edebilirsin.

Disk bağlantınızda bir sorun varsa (kablo, port, SSD soketi vb.) bu tip işaret çıkabilir. Fiziksel bağlantıyı da gözden geçirin.

CHKDSK komutuyla ben de çözmüştüm, bu komut ciddi anlamda kurtarıcı olabiliyor. Disk sağlığını da sık sık kontrol edin.