Desteklemeyen Laptopa Windows 11 Kurduktan Sonra 24H2 Güncellemesi Gelmiyor, Ne Yapmalıyım?

Fatex

GadgetEfsanesi
Selamlar arkadaşlar,

Desteklemeyen (yani resmi olarak Windows 11 donanım gereksinimlerini karşılamayan) bir laptopa Windows 11 kurmuştum. Uzun süredir sorunsuz kullanıyordum ancak 24H2 güncellemesi hiçbir şekilde gelmiyor.

Windows Update'de görünmüyor, manuel ISO ile denediğimde de yüklemiyor. TPM 2.0 ve Secure Boot desteklemeyen eski bir sistem bu. Bu durumda olan başka var mı? Çözüm olarak ne yapabilirim? Güncellemeyi zorla yüklemenin bir yolu var mı? Teşekkür ederim şimdiden!

Çözüm
Windows 11 24H2, desteklenmeyen cihazlar için dağıtım dışı bırakıldı. Microsoft bu sürümle birlikte donanım kontrollerini daha da sıkılaştırdı. Güncellemeyi almak için bypass yöntemleri şart.
Windows 11 24H2, desteklenmeyen cihazlar için dağıtım dışı bırakıldı. Microsoft bu sürümle birlikte donanım kontrollerini daha da sıkılaştırdı. Güncellemeyi almak için bypass yöntemleri şart.

Çözüm
Rufus gibi araçlarla hazırlanan modifiye ISO'lar sayesinde 24H2'yi TPM ve Secure Boot olmadan da kurabiliyorsun. Ancak bu yöntemlerde dikkatli olmak şart.

Güncellemeler desteklenmeyen cihazlarda Windows Update'ten kesiliyor. Manuel ISO kurulumunda bile setup.exe içinden TPM ve CPU kontrolü yapılıyor artık.

Registry üzerinden güncellemeyi zorlamak mümkün olabilir. Ama Microsoft bu konuda uyarılar yapıyor, sistem kararlılığı etkilenebilir.

Desteklenmeyen sistemlerde 23H2 ile sınırlı kalmak zorunda kalabiliriz gibi görünüyor. Microsoft'un politikası bu yönde sıkılaşıyor.

Ben beta kanalındaydım, oradan 24H2 güncellemesini almayı başardım ama sistem kararsız oldu. Tavsiye etmem.

Geri