1080P'de Görüntü Neden Basık Görünüyor?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Valorant oynarken 1080P çözünürlükte görüntünün basık göründüğünü fark ettim. Oyunun görüntü ayarlarını kontrol ettim ve özellikle en-boy oranında bir hata olabileceğini düşündüm. Ancak ayarlarla oynasam da durum değişmedi. Ekteki görselde bu durumun bir örneğini görebilirsiniz.

Sizce bu durumun sebebi ne olabilir? Çözünürlükle ilgili bir ayar mı yoksa monitör ya da sistem kaynaklı bir problem mi? Benzer bir sorun yaşayan var mı, nasıl çözdünüz?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!

Benzer bir sorun yaşamıştım. Monitörün en-boy oranı ayarlarını kontrol ettiniz mi? Bazen 16:9 yerine farklı bir oran seçili olabiliyor.

Ekran kartınızın sürücülerini güncellemeyi denediniz mi? Eski sürücüler bu tip sorunlara yol açabiliyor.

Valorant'ta oyun içi çözünürlükle masaüstü çözünürlüğü farklı olduğunda da böyle sorunlar ortaya çıkabilir. Masaüstü çözünürlüğünüzle oyun çözünürlüğünüz uyumlu mu?

Monitörünüzün desteklediği maksimum çözünürlüğü kontrol edin. Ayrıca monitör ayarlarında 'Auto Adjust' gibi bir seçenek varsa onu da deneyebilirsiniz.

Eğer harici bir yazılım kullanıyorsanız (örneğin NVIDIA Control Panel), oradaki ölçekleme ayarlarını gözden geçirmenizi öneririm.

1080P'nin altına düşen bir çözünürlük seçildiğinde veya oyun düşük kalite modunda çalıştırıldığında bu tarz sorunlar çıkabiliyor. Performans ayarlarını kontrol edin.

Monitörünüzün fiziksel çözünürlüğü 1080P değilse, bu problem yaşanabilir. Teknik özelliklerini kontrol etmeyi unutmayın.

Benzer bir durum yaşadığımda, V-Sync ayarını kapatmak sorunu çözmüştü. Denemeye değer.

Eğer HDMI kullanıyorsanız, kabloyu kontrol edin. Bazen düşük kaliteli bir kablo bu tarz sıkıntılara sebep olabiliyor.

Oyun içindeki en-boy oranı ayarlarını sıfırlayıp tekrar başlatmayı deneyin. Bazen güncellemelerden sonra ayarlar bozulabiliyor.

Ekran kartı yazılımında 'Scaling Mode' seçeneği var mı? Oradaki ayarları 'Aspect Ratio' olarak değiştirin.

Eğer FPS limit ayarları aktifse, bu grafiklerde bozulmalara yol açabilir. Oyun içi FPS ayarlarını bir gözden geçirin.

Geri