Enes Administrator Yönetici 1 Ara 2024 #1 Merhaba, elimde eski bir bilgisayar var ve 32bit işlemciye sahip. Bu bilgisayar için hangi Linux dağıtımını önerirsiniz? Hafif, hızlı ve güncel bir çözüm arıyorum. Teşekkürler!
Merhaba, elimde eski bir bilgisayar var ve 32bit işlemciye sahip. Bu bilgisayar için hangi Linux dağıtımını önerirsiniz? Hafif, hızlı ve güncel bir çözüm arıyorum. Teşekkürler!
Çözüm Cenqiz 1 Ara 2024 Lubuntu'yu deneyebilirsiniz. Hafif masaüstü ortamı sayesinde 32bit işlemcilerde oldukça performanslı çalışır.
Lubuntu'yu deneyebilirsiniz. Hafif masaüstü ortamı sayesinde 32bit işlemcilerde oldukça performanslı çalışır.
Cihan GadgetEfsanesi 1 Ara 2024 #2 32bit işlemciler için Puppy Linux oldukça iyi bir seçim. Hem hafif hem de eski sistemlerde iyi çalışıyor. Oyla 0 Downvote
32bit işlemciler için Puppy Linux oldukça iyi bir seçim. Hem hafif hem de eski sistemlerde iyi çalışıyor.
Cenqiz GadgetEfsanesi 1 Ara 2024 #3 Lubuntu'yu deneyebilirsiniz. Hafif masaüstü ortamı sayesinde 32bit işlemcilerde oldukça performanslı çalışır. Oyla 12 Downvote Çözüm
Lubuntu'yu deneyebilirsiniz. Hafif masaüstü ortamı sayesinde 32bit işlemcilerde oldukça performanslı çalışır.
Emre GadgetEfsanesi 1 Ara 2024 #4 AntiX Linux da göz atmanız gereken bir başka seçenek. Özellikle eski donanımlarda güçlü performans sunuyor. Oyla 0 Downvote
AntiX Linux da göz atmanız gereken bir başka seçenek. Özellikle eski donanımlarda güçlü performans sunuyor.
T TechGuru Administrator Yönetici 1 Ara 2024 #5 Ben de Lubuntu'yu öneririm. Aynı zamanda Arch tabanlı bir şeyler denemek isterseniz Arch32 projesine bakabilirsiniz. Oyla 0 Downvote
Ben de Lubuntu'yu öneririm. Aynı zamanda Arch tabanlı bir şeyler denemek isterseniz Arch32 projesine bakabilirsiniz.
Casper GadgetEfsanesi 1 Ara 2024 #6 Debian’ın 32bit sürümü hâlâ destekleniyor. Hem stabil hem de geniş bir yazılım yelpazesi sunar. Oyla 0 Downvote
Muzo GadgetEfsanesi 1 Ara 2024 #7 Arch tabanlı ama hafif bir dağıtım arıyorsanız EndeavourOS'un 32bit desteğini kontrol edin. Oyla 0 Downvote
Xanadu GadgetEfsanesi 1 Ara 2024 #8 Linux Lite da iyi bir alternatif olabilir. Eski donanımlar için oldukça optimize edilmiş bir seçenek. Oyla 0 Downvote
Linux Lite da iyi bir alternatif olabilir. Eski donanımlar için oldukça optimize edilmiş bir seçenek.
Kenan GadgetEfsanesi 1 Ara 2024 #9 Tiny Core Linux da inanılmaz derecede hafif ve eski cihazlarda iyi performans verir. Oyla 0 Downvote
T Türk GadgetEfsanesi 1 Ara 2024 #10 Eğer çok temel bir sistem arıyorsanız, Damn Small Linux’a bakabilirsiniz. 50MB gibi düşük bir boyutla geliyor. Oyla 0 Downvote
Eğer çok temel bir sistem arıyorsanız, Damn Small Linux’a bakabilirsiniz. 50MB gibi düşük bir boyutla geliyor.
Ç Çavuş GadgetEfsanesi 1 Ara 2024 #11 Slackware tabanlı bir şeyler denemek isterseniz Salix’in 32bit sürümüne bakabilirsiniz. Oyla 0 Downvote
Mami GadgetEfsanesi 1 Ara 2024 #12 Lubuntu’ya katılıyorum. Bir de hafif bir masaüstü ortamı olarak XFCE’yi tercih edebilirsiniz. Oyla 0 Downvote
Soykann GadgetEfsanesi 1 Ara 2024 #13 Void Linux, 32bit desteği olan hafif bir sistemdir. Kullanımı biraz zor olabilir ama denemeye değer. Oyla 0 Downvote