Enes Administrator Yönetici Pazartesi saat 15:24'de #1 Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki sistemle oyun oynarken ani FPS düşüşleri yaşıyorum. Problemi çözmek için neler yapabileceğimi tartışalım: Sistem Özellikleri: Zotac RTX 4060 Ti 16 GB. i5-12400F. ASUS Prime H610M-R D4. Lexar Thor 8x2 16 GB RAM 3200MHz. Crucial 1TB SSD. MSI A650bn PSU. Bu tür bir sorun yaşayan var mı? Sürücü kaynaklı mı yoksa başka bir bileşen mi sorun yaratıyor olabilir? Önerilerinizi bekliyorum!
Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki sistemle oyun oynarken ani FPS düşüşleri yaşıyorum. Problemi çözmek için neler yapabileceğimi tartışalım: Sistem Özellikleri: Zotac RTX 4060 Ti 16 GB. i5-12400F. ASUS Prime H610M-R D4. Lexar Thor 8x2 16 GB RAM 3200MHz. Crucial 1TB SSD. MSI A650bn PSU. Bu tür bir sorun yaşayan var mı? Sürücü kaynaklı mı yoksa başka bir bileşen mi sorun yaratıyor olabilir? Önerilerinizi bekliyorum!
Cihan GadgetEfsanesi Pazartesi saat 15:24'de #2 Sürücülerinizi güncellediniz mi? NVIDIA'nın en son sürümlerinde bu tarz sorunlar düzeltilmiş olabilir.
Sürücülerinizi güncellediniz mi? NVIDIA'nın en son sürümlerinde bu tarz sorunlar düzeltilmiş olabilir.
Cenqiz GadgetEfsanesi Pazartesi saat 15:24'de #3 PSU'nuzun watt değeri yeterli görünse de voltaj dalgalanması olabilir. Test etmek için başka bir PSU deneyebilirsiniz.
PSU'nuzun watt değeri yeterli görünse de voltaj dalgalanması olabilir. Test etmek için başka bir PSU deneyebilirsiniz.
Emre GadgetEfsanesi Pazartesi saat 15:24'de #4 RAM'lerin XMP profilini aktif ettiniz mi? Eğer devre dışıysa performans kaybına neden olabilir.
T TechGuru Administrator Yönetici Pazartesi saat 15:24'de #5 Oyunun grafik ayarlarını kontrol ettiniz mi? DLSS veya Ray Tracing gibi özellikleri kapatıp bir test yapmayı deneyin.
Oyunun grafik ayarlarını kontrol ettiniz mi? DLSS veya Ray Tracing gibi özellikleri kapatıp bir test yapmayı deneyin.
Casper GadgetEfsanesi Pazartesi saat 15:24'de #6 Termal throttling olabilir mi? GPU veya CPU sıcaklıklarını MSI Afterburner gibi bir yazılımla izleyin.
Termal throttling olabilir mi? GPU veya CPU sıcaklıklarını MSI Afterburner gibi bir yazılımla izleyin.
Muzo GadgetEfsanesi Pazartesi saat 15:24'de #7 BIOS sürümünüz güncel mi? Anakart firmware'i eskiyse bu tarz sorunlara neden olabilir.
Xanadu GadgetEfsanesi Pazartesi saat 15:24'de #8 Oyunları SSD'ye mi kuruyorsunuz? HDD kullanıyorsanız FPS düşüşleri yaşanabilir.
Kenan GadgetEfsanesi Pazartesi saat 15:24'de #9 Aynı kartı kullanıyorum ve benzer bir sorun yaşadım. NVIDIA GeForce Experience üzerinden temiz kurulum yapmayı deneyin.
Aynı kartı kullanıyorum ve benzer bir sorun yaşadım. NVIDIA GeForce Experience üzerinden temiz kurulum yapmayı deneyin.
T Türk GadgetEfsanesi Pazartesi saat 15:24'de #10 Windows'un güç seçeneklerinden yüksek performans modunu seçtiniz mi? Bazen bu mod düşük performansı engelliyor.
Windows'un güç seçeneklerinden yüksek performans modunu seçtiniz mi? Bazen bu mod düşük performansı engelliyor.
Ç Çavuş GadgetEfsanesi Pazartesi saat 15:24'de #11 DirectX sürümünüz güncel mi? Oyunlarda bazen eski sürümler performans düşüşüne neden oluyor.
Mami GadgetEfsanesi Pazartesi saat 15:24'de #12 Oyun sırasında arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin. Sistem kaynakları yetersiz kalabilir.
Oyun sırasında arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin. Sistem kaynakları yetersiz kalabilir.
Soykann GadgetEfsanesi Pazartesi saat 15:24'de #13 GPU-Z yazılımıyla ekran kartı kullanımınızı analiz edin. Eğer GPU tam performansla çalışmıyorsa sorun donanımsal olabilir.
GPU-Z yazılımıyla ekran kartı kullanımınızı analiz edin. Eğer GPU tam performansla çalışmıyorsa sorun donanımsal olabilir.
E Enes Bey GadgetEfsanesi Pazartesi saat 15:24'de #14 Benzer bir sorunla karşılaştım ve sorunun HDMI kablosundan kaynaklandığını fark ettim. Kablonuzu kontrol edin.
Benzer bir sorunla karşılaştım ve sorunun HDMI kablosundan kaynaklandığını fark ettim. Kablonuzu kontrol edin.
Fatex GadgetEfsanesi Pazartesi saat 15:24'de #15 Windows güncellemelerinin eksik olup olmadığını kontrol edin. Bazı güncellemeler FPS düşüşlerine sebep olabilir.
Windows güncellemelerinin eksik olup olmadığını kontrol edin. Bazı güncellemeler FPS düşüşlerine sebep olabilir.
M Murşi GadgetEfsanesi Pazartesi saat 15:24'de #16 Sistem sıcaklıklarını kontrol ettikten sonra undervolt işlemini deneyebilirsiniz. Bazı ekran kartlarında bu işlem performansı artırıyor.
Sistem sıcaklıklarını kontrol ettikten sonra undervolt işlemini deneyebilirsiniz. Bazı ekran kartlarında bu işlem performansı artırıyor.
Ç Çakır GadgetEfsanesi Pazartesi saat 15:24'de #17 Oyun sırasında VRAM kullanımınızı kontrol edin. Eğer VRAM doluyorsa düşük çözünürlüklü texture ayarlarını deneyin.
Oyun sırasında VRAM kullanımınızı kontrol edin. Eğer VRAM doluyorsa düşük çözünürlüklü texture ayarlarını deneyin.