Merhaba, aşağıdaki sistem özelliklerine sahip bir cihazda, DisplayPort (DP) kablosu kullanıldığında ekranın gelmemesi gibi bir sorun yaşıyorum. HDMI kablosu takıldığında sorun yok. Ancak DP kablosu ile monitör "sinyal yok" hatası veriyor. Sorunun çözümü için önerilerinizi bekliyorum.
Sistem Özellikleri:
GPU: 4070s Gigabyte Eagle OC 12 GB
Anakart: ASUS Prime B650-MK DDR5
CPU: Ryzen 5 7500F
RAM: 16x2 G.Skill Trident Z5 RGB 6000MHz 36CL
PSU: Gigabyte GP-P650G 650W Gold
Soğutucu: Thermaltake Phantom Spirit 120SE
Denediğim Çözümler:
1. Farklı bir DP kablosu ile denedim, sorun devam ediyor.
2. GPU sürücülerini güncelledim.
3. Monitör firmware güncellemesini kontrol ettim.
4. BIOS ayarlarında herhangi bir değişiklik yaptım ancak çözüm olmadı.
Sorun çözümü için BIOS'ta CSM modu açık mı kontrol edin. Modern GPU'lar genellikle UEFI modunda daha stabil çalışır ve DP sorunları bu ayarla çözülebilir.
Merhaba, ilk olarak monitörün DP portunun çalışıp çalışmadığını başka bir cihazda test ettiniz mi? Bu, sorunun monitörden mi yoksa ekran kartından mı kaynaklandığını anlamaya yardımcı olabilir.
Ekran kartınızın DP portunu kontrol ettiniz mi? Fiziksel bir hasar ya da temassızlık olabilir. Ayrıca GPU sürücülerini DDU kullanarak tamamen kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz.
Sorun çözümü için BIOS'ta CSM modu açık mı kontrol edin. Modern GPU'lar genellikle UEFI modunda daha stabil çalışır ve DP sorunları bu ayarla çözülebilir.
DP kablosunun versiyonu nedir? 1.4 ya da daha eski bir kablo, bu tür sistemlerde sorun yaratabilir. 1.4 ya da daha yeni bir kablo ile test yapmayı öneririm.
Emre'nin BIOS önerisini denedikten sonra halen sorun devam ediyorsa, Windows'un gelişmiş ekran ayarlarından DP portu için özel bir yapılandırma yapılabiliyor mu kontrol edin.
Monitörünüzün farklı DP girişlerini de kontrol etmeyi unutmayın. Bazı monitörlerde birden fazla DP girişi bulunur ve bunlar arasında geçiş yapmak gerekebilir.