5600 işlemcimi yeni bir 5700X3D ile değiştirdim ancak sistem açıldığında BIOS ekranı gelmiyor. Bilgisayarın fanları çalışıyor fakat herhangi bir görüntü alamıyorum. Anakartımın desteklediği BIOS sürümünü kontrol ettim ve teorik olarak bu işlemciyle uyumlu olması gerekiyor.
Benzer bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sorunun çözümü için öncelikle anakart üreticisinin web sitesinden BIOS sürümünü indir ve USB ile güncelle. Eğer güncelleme yapamıyorsan, eski işlemciyi takıp güncellemeyi gerçekleştirmeyi deneyebilirsin.
Anakartının BIOS sürümünü tekrar kontrol ettin mi? 5700X3D için son sürüm gerekebilir. Eğer eski bir BIOS sürümü yüklüyse, güncelleme yapmadan bu sorunla karşılaşabilirsin.
Sorunun çözümü için öncelikle anakart üreticisinin web sitesinden BIOS sürümünü indir ve USB ile güncelle. Eğer güncelleme yapamıyorsan, eski işlemciyi takıp güncellemeyi gerçekleştirmeyi deneyebilirsin.
Eski işlemciyle sistem çalışıyorsa, BIOS'un işlemciyi tanımaması büyük olasılık. Anakartın "Flash BIOS" özelliği varsa bu yöntemle güncellemeyi denemelisin.