AMD Athlon 3000G Yerine İşlemci Tavsiyesi

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır AMD Athlon 3000G kullanıyorum ve artık performans açısından yetersiz kalmaya başladığını hissediyorum. Bu işlemci ile genel olarak günlük işler, ofis uygulamaları ve düşük sistem gereksinimli oyunlar oynuyordum. Ancak daha hızlı işlem yapabileceğim, belki orta seviye oyunları kaldırabilecek ve gelecekte de beni idare edebilecek bir işlemciye geçmek istiyorum.

Anakartım ASUS Prime A320M-K ve RAM olarak 16 GB DDR4 3200 MHz kullanıyorum. Bütçem yaklaşık 3000-4000 TL civarında. Özellikle AMD Ryzen serisinden veya bu bütçeye uygun Intel işlemcilerden tavsiyeler bekliyorum.

Bu bütçeye en uygun performans/fiyat işlemcisi nedir? Güncel fiyatlar ve önerilerinizle yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim!

Merhaba Cenqiz, bütçen için AMD Ryzen 5 5600 öneririm. Hem anakartınla uyumlu hem de güçlü bir işlemci. Özellikle günlük işler ve orta seviye oyunlar için fazlasıyla yeterli. Üstelik bu işlemciyi ikinci el olarak bulursan bütçene de tam uyabilir.

Bence Intel tarafında Core i3-12100F modeline göz atabilirsin. Performans açısından çok iyi bir işlemci ve fiyatı da genellikle uygun oluyor. Ancak anakart değiştirmen gerekebilir, bu nedenle bütçeni biraz zorlayabilir.

Eğer anakartını değiştirmeden devam etmek istiyorsan Ryzen 5 4500 iyi bir seçenek olabilir. Çok pahalı değil ve Ryzen serisinin sunduğu çoklu çekirdek avantajlarını taşıyor. Ayrıca orta seviye oyunlarda oldukça iyi performans veriyor.

Cenqiz, önerim Ryzen 5 3600 olacaktır. Anakartın BIOS güncellemesiyle destekler. Bu işlemci hem günlük kullanımda hem de oyun performansında seni uzun süre idare edebilir. Ayrıca stok soğutucusu da işini görecektir.

Ryzen 3 4100 de bütçeni çok zorlamadan iyi bir seçenek olabilir. 4 çekirdek ve 8 thread sunuyor, bu da günlük işler ve giriş seviyesi oyunlar için oldukça yeterli. Anakartınla uyumlu olduğunu da belirteyim.

Selam, Ryzen 5 5500 modeline bakabilirsin. Performansı Ryzen 3600'e çok benzer ama daha yeni bir model. Eğer uygun fiyat bulabilirsen kesinlikle öneririm.

Ben biraz daha ileriye dönük bir tercih için Ryzen 5 5600 öneriyorum. Bütçenle biraz zorlayarak alırsan uzun süre değiştirmene gerek kalmaz. Ancak BIOS güncellemesi yapmayı unutma, anakartın eski sürümde olabilir.

Anakart değişikliği yapmayı düşünmüyorsan Ryzen 5 3500X de değerlendirilebilir. 6 çekirdek sunuyor ve fiyat/performans açısından başarılı bir işlemci.

Ryzen 7 2700 modeline bir bakmanı öneririm. İkinci el piyasasında uygun fiyatlara bulabilirsin. Çoklu çekirdek performansı harika ve uzun vadede seni üzmez.

Intel'e geçmeyi düşünürsen ve anakart değişikliğini göze alırsan Core i5-12400F modeli fiyat/performans açısından çok iyi. Ancak toplam maliyeti kontrol etmeyi unutma.

Bence anakartını değiştirmeden en iyi seçeneklerden biri Ryzen 5 3600. Hem fiyatı hem performansı mükemmel, ayrıca RAM hızından da tam anlamıyla faydalanabilirsin.

Eğer overclock yapmayı planlıyorsan Ryzen 5 2600 düşünülebilir. Uygun fiyatlı ve çoklu çekirdek performansı günlük işlerin yanı sıra oyunlarda da iyi iş çıkarır.

Geri