Arkadaşlar, son zamanlarda bilgisayarım çok yavaşladı ve Görev Yöneticisi'nde "Antimalware Service Executable" adında bir süreç yüksek CPU kullanıyor. Bu nedir ve neden bu kadar çok kaynak tüketiyor?
"Antimalware Service Executable" aslında Windows Defender'ın bir parçası. Bilgisayarını zararlı yazılımlardan korumak için sürekli çalışıyor. Ancak bazen gereğinden fazla kaynak tüketebiliyor.
"Antimalware Service Executable" aslında Windows Defender'ın bir parçası. Bilgisayarını zararlı yazılımlardan korumak için sürekli çalışıyor. Ancak bazen gereğinden fazla kaynak tüketebiliyor.
Evet, özellikle düşük RAM'e sahip bilgisayarlar için bu durum sorun oluşturabiliyor. Benzer bir problemle karşılaştığımda, tarama ayarlarını değiştirerek bu sorunu azaltmıştım.
Tamamen kapatmanızı önermem. Ancak, Windows Defender'ın tarama zamanlamasını değiştirebilir, hatta bazı durumlarda başka bir antivirüs programı kullanmayı düşünebilirsiniz.
Ben de CPU kullanımını düşürmek için Windows Defender'ı devre dışı bırakıp, başka bir antivirüs kullandım. Ancak bu seçeneği düşünürken güvenliğinizden emin olun.
Kesinlikle Emre, güvenlik önemli. Ayrıca, Windows'un son güncellemelerini yüklediğinizden emin olun. Bazen bu tür sorunlar güncellemelerle çözülebiliyor.