Merhaba, Arduino'yu bilgisayara bağladığımda port listesinde görünmüyor. Sürücüler kurulu gibi görünüyor ama yine de sorunu çözemedim. Bu sorunun neden kaynaklanıyor olabileceği ve çözüm yolları hakkında yardım alabilir miyim?
Sorununuz sürücü kaynaklı gibi görünüyor. Sürücüyü tekrar yükledikten sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı unutmayın. Ayrıca, Arduino'nun orijinal bir model olup olmadığını kontrol edin.
Merhaba, öncelikle Arduino'nun doğru bir şekilde bağlandığından emin olun. USB kablosunun sağlam olduğundan ve bağlantının sıkı olduğundan emin misiniz? Ayrıca, Aygıt Yöneticisi'nde "Diğer Aygıtlar" altında bir uyarı işareti var mı? Eğer varsa, bu sürücülerin düzgün yüklenmediğini gösterebilir.
Benzer bir sorunu yaşamıştım. Çözüm olarak CH340 ya da FTDI gibi sürücüleri indirip kurmayı denedim ve sorun çözüldü. Arduino'nuzun modeline uygun olan sürücüyü indirdiğinizden emin olun.
Eğer Windows kullanıyorsanız, Arduino IDE'nin güncel bir versiyonunu yüklediğinizden emin olun. Ayrıca, "Tools > Port" kısmından uygun portun seçilip seçilmediğini kontrol edin.
Bu sorunun nedeni genellikle sürücü sorunlarıdır. Windows kullanıyorsanız, sürücüyü manuel olarak yüklemeyi deneyin. MacOS kullanıyorsanız, terminalden "ls /dev/tty.*" komutunu çalıştırarak bağlı cihazları görebilirsiniz.
Arduino'nuzun modeline bağlı olarak farklı çözümler gerekebilir. Örneğin, Çin'den gelen klon modellerde sürücüler düzgün çalışmayabiliyor. CH340 sürücüsünü yüklemeyi denediniz mi?
Arduino'nun yanındaki LED ışıklarının yanıp yanmadığını kontrol edin. Eğer ışıklar yanmıyorsa, Arduino'ya güç gelmiyor olabilir. Bu durumda USB kablosunu değiştirin.
Arduino'nun farklı bir bilgisayarda çalışıp çalışmadığını test edin. Eğer çalışıyorsa, sorun bilgisayarınızda olabilir. Çalışmıyorsa, Arduino'nun kendisinde bir arıza olabilir.
Sorun çözüldüyse paylaşırsanız başkalarına da yardımcı olabiliriz. Eğer değilse, hangi işletim sistemini kullandığınızı ve Arduino modelinizi yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.
Benzer bir sorun yaşamıştım ve USB portunu değiştirerek çözmüştüm. Özellikle ön taraftaki portlar bazen sorun yaratabiliyor. Anakart üzerindeki portları deneyin.
Sorununuz sürücü kaynaklı gibi görünüyor. Sürücüyü tekrar yükledikten sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı unutmayın. Ayrıca, Arduino'nun orijinal bir model olup olmadığını kontrol edin.