Arduino Eski Kod Nasıl Silinir?

Soykann

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Arduino'ya yeni bir kod yüklemek istediğimde eski kodların hala çalıştığını fark ettim. Eski kodları tamamen nasıl silebilirim? Kod yükleme işlemi sırasında veya öncesinde yapmam gereken özel bir adım var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler!

Çözüm
Soykann, Arduino'ya yeni bir kod yüklediğinde eski kod otomatik olarak silinir. Ancak, yükleme sırasında hata alıyorsan bunu kontrol etmelisin.
Soykann, Arduino'ya yeni bir kod yüklediğinde eski kod otomatik olarak silinir. Ancak, yükleme sırasında hata alıyorsan bunu kontrol etmelisin.

Çözüm
Kodun silinmediğini düşünüyorsan, Arduino IDE'den "Boş bir Sketch" yükleyebilirsin. Bu, önceki kodu tamamen geçersiz kılar.

Arduino kartının "Reset" butonuna basarak ve ardından kod yükleyerek bu sorunu çözebilirsin. Bazen yükleme sırasında reset gerekli olabiliyor.

Arduino'nun doğru porta bağlı olduğundan emin ol. Yanlış bir port seçilmişse kod yüklenmeyebilir ve eski kod çalışmaya devam edebilir.

Eski kodu tamamen silmek istiyorsan, bir "Factory Reset" yapmayı deneyebilirsin. Bazı modellerde bu seçenek bulunuyor.

Eski kodun hala çalışıyor gibi görünmesi, yükleme işlemi sırasında bir hata olduğunun işareti olabilir. Arduino IDE'den hata mesajlarını kontrol et.

USB bağlantısını sağlamlaştırmak için USB portunu değiştirmeyi deneyebilirsin. Ayrıca, Arduino'nun doğru bir şekilde çalıştığından emin ol.

Arduino IDE'nin güncel bir sürümünü kullandığından emin ol. Eski sürümler kod yükleme sorunlarına yol açabilir.

Yeni Konular

Geri