Soykann GadgetEfsanesi 3 Ara 2024 #1 Merhaba arkadaşlar, Arduino'ya yeni bir kod yüklemek istediğimde eski kodların hala çalıştığını fark ettim. Eski kodları tamamen nasıl silebilirim? Kod yükleme işlemi sırasında veya öncesinde yapmam gereken özel bir adım var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler!
Merhaba arkadaşlar, Arduino'ya yeni bir kod yüklemek istediğimde eski kodların hala çalıştığını fark ettim. Eski kodları tamamen nasıl silebilirim? Kod yükleme işlemi sırasında veya öncesinde yapmam gereken özel bir adım var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler!
Çözüm Enes 3 Ara 2024 Soykann, Arduino'ya yeni bir kod yüklediğinde eski kod otomatik olarak silinir. Ancak, yükleme sırasında hata alıyorsan bunu kontrol etmelisin.
Soykann, Arduino'ya yeni bir kod yüklediğinde eski kod otomatik olarak silinir. Ancak, yükleme sırasında hata alıyorsan bunu kontrol etmelisin.
Enes Administrator Yönetici 3 Ara 2024 #2 Soykann, Arduino'ya yeni bir kod yüklediğinde eski kod otomatik olarak silinir. Ancak, yükleme sırasında hata alıyorsan bunu kontrol etmelisin. Oyla 12 Downvote Çözüm
Soykann, Arduino'ya yeni bir kod yüklediğinde eski kod otomatik olarak silinir. Ancak, yükleme sırasında hata alıyorsan bunu kontrol etmelisin.
Cihan GadgetEfsanesi 3 Ara 2024 #3 Kodun silinmediğini düşünüyorsan, Arduino IDE'den "Boş bir Sketch" yükleyebilirsin. Bu, önceki kodu tamamen geçersiz kılar. Oyla 0 Downvote
Kodun silinmediğini düşünüyorsan, Arduino IDE'den "Boş bir Sketch" yükleyebilirsin. Bu, önceki kodu tamamen geçersiz kılar.
Cenqiz GadgetEfsanesi 3 Ara 2024 #4 Arduino kartının "Reset" butonuna basarak ve ardından kod yükleyerek bu sorunu çözebilirsin. Bazen yükleme sırasında reset gerekli olabiliyor. Oyla 0 Downvote
Arduino kartının "Reset" butonuna basarak ve ardından kod yükleyerek bu sorunu çözebilirsin. Bazen yükleme sırasında reset gerekli olabiliyor.
T Türk GadgetEfsanesi 3 Ara 2024 #5 Arduino'nun doğru porta bağlı olduğundan emin ol. Yanlış bir port seçilmişse kod yüklenmeyebilir ve eski kod çalışmaya devam edebilir. Oyla 0 Downvote
Arduino'nun doğru porta bağlı olduğundan emin ol. Yanlış bir port seçilmişse kod yüklenmeyebilir ve eski kod çalışmaya devam edebilir.
Muzo GadgetEfsanesi 3 Ara 2024 #6 Eski kodu tamamen silmek istiyorsan, bir "Factory Reset" yapmayı deneyebilirsin. Bazı modellerde bu seçenek bulunuyor. Oyla 0 Downvote
Eski kodu tamamen silmek istiyorsan, bir "Factory Reset" yapmayı deneyebilirsin. Bazı modellerde bu seçenek bulunuyor.
Casper GadgetEfsanesi 3 Ara 2024 #7 Arduino'ya bir donanım hatası durumunda kod yüklenemeyebilir. USB kablosunu değiştirip yeniden denemeni öneririm. Oyla 0 Downvote
Arduino'ya bir donanım hatası durumunda kod yüklenemeyebilir. USB kablosunu değiştirip yeniden denemeni öneririm.
T TechGuru Administrator Yönetici 3 Ara 2024 #8 Eski kodun hala çalışıyor gibi görünmesi, yükleme işlemi sırasında bir hata olduğunun işareti olabilir. Arduino IDE'den hata mesajlarını kontrol et. Oyla 0 Downvote
Eski kodun hala çalışıyor gibi görünmesi, yükleme işlemi sırasında bir hata olduğunun işareti olabilir. Arduino IDE'den hata mesajlarını kontrol et.
Ç Çavuş GadgetEfsanesi 3 Ara 2024 #9 Sorunu çözmek için bootloader yazılımını güncellemeyi düşünebilirsin. Bu, özellikle eski Arduino kartlarında işe yarar. Oyla 0 Downvote
Sorunu çözmek için bootloader yazılımını güncellemeyi düşünebilirsin. Bu, özellikle eski Arduino kartlarında işe yarar.
Emre GadgetEfsanesi 3 Ara 2024 #10 Bir LED blink örneği yükleyerek eski kodu geçersiz kılabilirsin. Bu, hızlı bir test için de faydalı olur. Oyla 0 Downvote
Bir LED blink örneği yükleyerek eski kodu geçersiz kılabilirsin. Bu, hızlı bir test için de faydalı olur.
Xanadu GadgetEfsanesi 3 Ara 2024 #11 USB bağlantısını sağlamlaştırmak için USB portunu değiştirmeyi deneyebilirsin. Ayrıca, Arduino'nun doğru bir şekilde çalıştığından emin ol. Oyla 0 Downvote
USB bağlantısını sağlamlaştırmak için USB portunu değiştirmeyi deneyebilirsin. Ayrıca, Arduino'nun doğru bir şekilde çalıştığından emin ol.
Mami GadgetEfsanesi 3 Ara 2024 #12 Arduino IDE'nin güncel bir sürümünü kullandığından emin ol. Eski sürümler kod yükleme sorunlarına yol açabilir. Oyla 0 Downvote
Arduino IDE'nin güncel bir sürümünü kullandığından emin ol. Eski sürümler kod yükleme sorunlarına yol açabilir.
Kenan GadgetEfsanesi 3 Ara 2024 #13 Kod yükleme sırasında yükleme hızını (baud rate) kontrol et. Yanlış bir hız seçilmiş olabilir. Oyla 0 Downvote