Arduino ile Dijital Saat Projesi - LCD Ekrana Görüntü Gelmiyor

Mami

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Arduino ile bir dijital saat projesi yapmaya çalışıyorum ve LCD ekran kullanıyorum. Ekteki görselde bağlantılarımı görebilirsiniz. Ancak, LCD ekrana herhangi bir görüntü gelmiyor. Kod tarafında bir sorun olduğunu sanmıyorum ama bağlantılarda veya ekranın ayarlarında bir hata yapmış olabilirim.

Arduino ile Dijital Saat Projesi

Sorunu çözmek için kontrol etmem gereken noktalar neler olabilir? Kontrast ayarı, voltaj uyumluluğu ya da bağlantı sırasındaki dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verebilir misiniz? Teşekkür ederim.

LCD ekran için kontrast ayarını kontrol etmeyi unutmayın. Görselde potansiyometreyi bağlamışsınız ancak doğru konumda olmayabilir.

Bağlantılarınızı tekrar kontrol edin. Özellikle RS, E ve veri pinlerinin Arduino üzerindeki doğru pinlere bağlandığından emin olun.

Kodunuzda lcd.begin(16, 2) gibi bir komut kullandığınızdan emin olun. LCD ekranın boyutları kodda belirtilmemişse görüntü oluşmayabilir.

Çözüm
5V ve GND bağlantılarını multimetre ile kontrol edin. Ekrana düzgün bir şekilde güç gitmediğinde görüntü oluşmayabilir.

Kontrast ayarını yaptıktan sonra ekranda bir şey belirmezse, arka ışık LED’inin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Bağlantı kablolarının breadboard üzerinde tam oturduğundan emin olun. Temas problemleri LCD ekranın çalışmamasına neden olabilir.

Eğer kodunuzda bir hata yoksa, kütüphanenin yüklü olup olmadığını kontrol edin. Örneğin, LiquidCrystal kütüphanesinin kurulu olması gerekiyor.

Kodunuzda yazı yazdırmayı denediğiniz bölümleri bir Serial.print komutuyla kontrol edin. Sorunun kod tarafında mı yoksa bağlantılarda mı olduğunu anlamış olursunuz.

Bazı LCD ekranlarda arka ışık için ek bir direnç kullanmanız gerekebilir. Arka ışık yanmıyorsa bu durumu göz önünde bulundurun.

LCD ekranın düzgün çalıştığından emin olmak için bir örnek kod yükleyip çalıştırmayı deneyin. Böylece bağlantılardan mı yoksa projeden mi kaynaklandığını anlayabilirsiniz.

Yeni Konular

Geri