Arduino ile Hırsız Alarmı Projesi - Mail Gönderim Sorunu

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Arduino ile geliştirdiğim hırsız alarmı projesinde bir sorun yaşıyorum. PIR sensöründen gelen veriler çalışıyor ve Serial Monitor'da durumu görebiliyorum. Ancak projemde mail gönderimi için kullandığım yazılım bir türlü mail göndermiyor. Ek olarak Visual Studio arayüzünü de kullanarak mailleri göndermek istedim fakat yine başarılı olamadım.

Ekran görüntüleri ve projenin tüm detayları ekte yer almakta:

Projenin YouTube videosu: [

Sorunum hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Mail gönderimi neden çalışmıyor olabilir?

Çözüm
En iyi çözüm: Mail gönderimi için tüm ayarlarınızı doğruladıktan sonra, mail adresinizin iki faktörlü kimlik doğrulamasını kapatmayı veya uygulama şifresi oluşturmayı deneyin. Genellikle bu, Visual Studio projelerinde problemi çözüyor.
Merhaba, sorununuz mail ayarlarıyla ilgili olabilir. Mail sunucunuzun SMTP ayarlarını kontrol edin ve Visual Studio'daki kodda kullandığınız port numarasını doğrulayın. Ayrıca kullandığınız mail adresinin 'güvenlik az uygulamalarına' izin verip vermediğini kontrol edin.

Bu sorun genelde yanlış SMTP sunucusu veya port seçimi nedeniyle oluşuyor. Örneğin Outlook kullanıyorsanız SMTP sunucusu 'smtp.office365.com' ve port numarası '587' olmalıdır. Ayrıca kimlik doğrulama için mail adresinizin kullanıcı adı ve şifresinin doğru olduğundan emin olun.

Benzer bir projede mail gönderimi için bir süreliğine 'güvenliği düşük uygulamalar' seçeneğini etkinleştirmek zorunda kalmıştım. Gmail'de veya Outlook'ta bu ayarı etkinleştirdikten sonra sorun çözülmüştü.

Ayrıca kullandığınız mail sunucusunun TLS desteği olup olmadığını kontrol edin. Kodda TLS ayarları doğru yapılmadıysa mail gönderimi çalışmayabilir.

Sorunu çözmek için mail gönderim kodunuzu paylaşabilirseniz daha spesifik yardımda bulunabiliriz. Belki kodunuzdaki bir hata sorunun kaynağıdır.

Eğer Visual Studio'da mail gönderim hatası alıyorsanız, exception handling (hata yakalama) kullanarak hatanın detayını görebilir ve ona göre bir çözüm geliştirebilirsiniz.

SMTP bağlantı testlerini ayrı bir araçla yaparak mail sunucusunun doğru yanıt verip vermediğini kontrol edin. Örneğin, telnet veya benzeri araçları kullanabilirsiniz.

Benzer bir projede ben de bu sorunu yaşamıştım. Güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımı SMTP trafiğini engelliyor olabilir. Kontrol etmenizde fayda var.

Mail gönderiminde sorun yaşamamanız için kullandığınız email servisiyle uyumlu bir SMTP kütüphanesi kullanmanızı öneririm. .NET'te System.Net.Mail genelde doğru çalışır.

Mail gönderimi için alternatif olarak üçüncü parti kütüphaneleri (örneğin MailKit veya SmtpClient) kullanmayı deneyebilirsiniz. Daha esnek bir yapı sunuyorlar.

Kodda hata aramak yerine basit bir mail gönderim test kodu yazın. Bu şekilde ana problemin nerede olduğunu daha rahat tespit edebilirsiniz.

En iyi çözüm: Mail gönderimi için tüm ayarlarınızı doğruladıktan sonra, mail adresinizin iki faktörlü kimlik doğrulamasını kapatmayı veya uygulama şifresi oluşturmayı deneyin. Genellikle bu, Visual Studio projelerinde problemi çözüyor.

Çözüm

Yeni Konular

Geri