Arduino Kaç mA Verebilir?

Kenan

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Arduino’nun çıkış pinlerinin maksimum ne kadar akım sağlayabileceğini merak ediyorum. Özellikle sensörler veya motorlar gibi cihazları bağlarken bu limitleri bilmek önemli. Hangi modellerde ne kadar mA değerleri olduğunu paylaşabilir misiniz?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Çözüm
Arduino’nun dijital pinleri genellikle maksimum 20 mA sağlayabilir. Ancak bu değeri sürekli kullanmak yerine 10-15 mA arasında tutmak daha güvenlidir.
Arduino’nun dijital pinleri genellikle maksimum 20 mA sağlayabilir. Ancak bu değeri sürekli kullanmak yerine 10-15 mA arasında tutmak daha güvenlidir.

Çözüm
Arduino'nun 5V pininden toplamda yaklaşık 500 mA çıkış alabilirsiniz, ancak bu USB veya adaptörle çalışmasına bağlıdır. Daha fazlası için harici bir güç kaynağı gerekir.

Arduino’nun her bir pin için maksimum sınır 40 mA’dır, ancak bu uzun süreli kullanım için önerilmez. Güvenli aralıkta kalmaya dikkat edin.

Eğer servo motor gibi yüksek akım çeken cihazlar bağlayacaksanız, harici bir güç kaynağı kullanmanız şart. Yoksa Arduino’nuz zarar görebilir.

Ben genellikle dijital pinlerden LED çalıştırırken 330 ohm direnç kullanıyorum. Bu şekilde akımı 10-15 mA civarında tutabiliyorum.

Eğer birden fazla cihaz bağlayacaksanız, akım limitlerini dikkatlice hesaplamalısınız. Yoksa güç yetersizliği yaşayabilirsiniz.

USB üzerinden güç alıyorsanız, toplam güç sınırı yaklaşık 500 mA olacaktır. Ancak adaptörle kullanırken bu değer biraz artabilir.

PWM kullanarak motor kontrolü yapıyorsanız, Arduino pinlerinin sınırlı gücünü göz önünde bulundurmalı ve sürücü devreler kullanmalısınız.

Yeni Konular

Geri