Arduino Kod Yükleme Sorunu: Uploading Error

Muzo

GadgetEfsanesi
Merhaba, aşağıdaki kodu Arduino'ya yüklemeye çalıştığımda 'uploading error' hatası alıyorum. Kodum oldukça basit ve sorun olmadığını düşünüyorum:

Kod:
void setup()
{
  pinMode(13,OUTPUT);
}

void loop()
{
  digitalWrite(13,HIGH);
  delay(1000);
  digitalWrite(13,LOW);
  delay(1000);
}

Bu hata genelde hangi durumlarda ortaya çıkar ve nasıl çözebilirim?

Çözüm
Kartınızın bootloader'ında bir sorun olabilir. Bootloader'ı yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu genellikle 'uploading error' hatasını düzeltir.
USB kablosunun veri aktarımını desteklediğinden emin olun. Sadece şarj kablosu olan kablolar bu tür sorunlara neden olabilir.

Kartınızın bootloader'ında bir sorun olabilir. Bootloader'ı yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu genellikle 'uploading error' hatasını düzeltir.

Çözüm
Arduino'nun başka bir USB portunda çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Bazen bilgisayarın portlarıyla ilgili sorun yaşanabilir.

CH340 gibi USB sürücülerini kontrol edin ve gerekirse yeniden yükleyin. Sürücü kaynaklı sorunlar bu tür hatalara yol açabilir.

Arduino IDE'nin eski bir sürümünü kullanıyorsanız, en son sürümü indirip deneyin. Yazılım güncellemeleri genellikle bu sorunları çözer.

Kod yükleme sırasında başka bir programın seri portu kullanıp kullanmadığını kontrol edin. Seri port çakışmaları bu tür hatalara neden olabilir.

IDE'deki hata mesajlarını detaylı bir şekilde inceleyerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Hangi aşamada hata verdiğini anlamaya çalışın.

Bağlantı sırasında LED'lerin yanıp yanmadığını kontrol edin. Arduino'nun bağlantıya tepki verip vermediğini anlamak için faydalı bir yöntemdir.

Yeni Konular

Geri