Muzo GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #1 Merhaba, aşağıdaki kodu Arduino'ya yüklemeye çalıştığımda 'uploading error' hatası alıyorum. Kodum oldukça basit ve sorun olmadığını düşünüyorum: Kod: void setup() { pinMode(13,OUTPUT); } void loop() { digitalWrite(13,HIGH); delay(1000); digitalWrite(13,LOW); delay(1000); } Bu hata genelde hangi durumlarda ortaya çıkar ve nasıl çözebilirim?
Merhaba, aşağıdaki kodu Arduino'ya yüklemeye çalıştığımda 'uploading error' hatası alıyorum. Kodum oldukça basit ve sorun olmadığını düşünüyorum: Kod: void setup() { pinMode(13,OUTPUT); } void loop() { digitalWrite(13,HIGH); delay(1000); digitalWrite(13,LOW); delay(1000); } Bu hata genelde hangi durumlarda ortaya çıkar ve nasıl çözebilirim?
Çözüm Emre 9 Ara 2024 Kartınızın bootloader'ında bir sorun olabilir. Bootloader'ı yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu genellikle 'uploading error' hatasını düzeltir.
Kartınızın bootloader'ında bir sorun olabilir. Bootloader'ı yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu genellikle 'uploading error' hatasını düzeltir.
T TechGuru Administrator Yönetici 9 Ara 2024 #2 Arduino IDE'de doğru port ve kart modelini seçtiğinizden emin olun. Bu genellikle bağlantı sorunlarının temel nedenidir. Oyla 0 Downvote
Arduino IDE'de doğru port ve kart modelini seçtiğinizden emin olun. Bu genellikle bağlantı sorunlarının temel nedenidir.
Cihan GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #3 USB kablosunun veri aktarımını desteklediğinden emin olun. Sadece şarj kablosu olan kablolar bu tür sorunlara neden olabilir. Oyla 0 Downvote
USB kablosunun veri aktarımını desteklediğinden emin olun. Sadece şarj kablosu olan kablolar bu tür sorunlara neden olabilir.
Emre GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #4 Kartınızın bootloader'ında bir sorun olabilir. Bootloader'ı yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu genellikle 'uploading error' hatasını düzeltir. Oyla 12 Downvote Çözüm
Kartınızın bootloader'ında bir sorun olabilir. Bootloader'ı yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu genellikle 'uploading error' hatasını düzeltir.
Casper GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #5 Kodunuzu yüklerken Arduino'nun RESET butonuna basmayı deneyin. Bu işlem bazen bağlantıyı düzeltebilir. Oyla 0 Downvote
Kodunuzu yüklerken Arduino'nun RESET butonuna basmayı deneyin. Bu işlem bazen bağlantıyı düzeltebilir.
Enes Administrator Yönetici 9 Ara 2024 #6 Arduino'nun başka bir USB portunda çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Bazen bilgisayarın portlarıyla ilgili sorun yaşanabilir. Oyla 0 Downvote
Arduino'nun başka bir USB portunda çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Bazen bilgisayarın portlarıyla ilgili sorun yaşanabilir.
Cenqiz GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #7 CH340 gibi USB sürücülerini kontrol edin ve gerekirse yeniden yükleyin. Sürücü kaynaklı sorunlar bu tür hatalara yol açabilir. Oyla 0 Downvote
CH340 gibi USB sürücülerini kontrol edin ve gerekirse yeniden yükleyin. Sürücü kaynaklı sorunlar bu tür hatalara yol açabilir.
Kenan GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #8 Arduino IDE'nin eski bir sürümünü kullanıyorsanız, en son sürümü indirip deneyin. Yazılım güncellemeleri genellikle bu sorunları çözer. Oyla 0 Downvote
Arduino IDE'nin eski bir sürümünü kullanıyorsanız, en son sürümü indirip deneyin. Yazılım güncellemeleri genellikle bu sorunları çözer.
Mami GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #9 Kod yükleme sırasında başka bir programın seri portu kullanıp kullanmadığını kontrol edin. Seri port çakışmaları bu tür hatalara neden olabilir. Oyla 0 Downvote
Kod yükleme sırasında başka bir programın seri portu kullanıp kullanmadığını kontrol edin. Seri port çakışmaları bu tür hatalara neden olabilir.
T Türk GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #10 Arduino'yu farklı bir bilgisayarda test ederek sorunun bilgisayar kaynaklı olup olmadığını anlayabilirsiniz. Oyla 0 Downvote
Arduino'yu farklı bir bilgisayarda test ederek sorunun bilgisayar kaynaklı olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Ç Çavuş GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #11 IDE'deki hata mesajlarını detaylı bir şekilde inceleyerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Hangi aşamada hata verdiğini anlamaya çalışın. Oyla 0 Downvote
IDE'deki hata mesajlarını detaylı bir şekilde inceleyerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Hangi aşamada hata verdiğini anlamaya çalışın.
Xanadu GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #12 Bağlantı sırasında LED'lerin yanıp yanmadığını kontrol edin. Arduino'nun bağlantıya tepki verip vermediğini anlamak için faydalı bir yöntemdir. Oyla 0 Downvote
Bağlantı sırasında LED'lerin yanıp yanmadığını kontrol edin. Arduino'nun bağlantıya tepki verip vermediğini anlamak için faydalı bir yöntemdir.
Soykann GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #13 Arduino'nuzun seri port ayarlarının (örneğin baud hızı) doğru yapılandırıldığından emin olun. Oyla 0 Downvote