Arduino Nokia 5110 LCD Bağlantı ve Kodlama Sorunu

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Arduino Uno ile Nokia 5110 LCD ekran bağlamaya çalışıyorum. Yukarıdaki bağlantılarla yazdığım kodu denedim ancak ekran hiçbir tepki vermiyor.

Kullandığım Kod:
C++:
LCD5110 myGLCD(8,9,10,11,12);
extern uint8_t SmallFont[];
extern uint8_t MediumNumbers[];
extern uint8_t BigNumbers[];

void setup()
{
  myGLCD.InitLCD();
}

void loop()
{

myGLCD.setFont(SmallFont);
  myGLCD.print("LRT", CENTER, 0);
  for (int i=0; i<=10000; i++)
  {
    myGLCD.setFont(MediumNumbers);
    myGLCD.printNumF(float(i)/3, 2, RIGHT, 8);
    myGLCD.setFont(BigNumbers);
    myGLCD.printNumI(i, RIGHT, 24);
  }
  myGLCD.clrScr();
  delay(500);
}

Sorularım:
1. Bağlantılarımın doğru olduğundan emin olmak için neyi kontrol etmeliyim?
2. Kod tarafında eksik veya hatalı bir şey var mı?
3. LCD'nin çalıştığını test etmek için başka önerileriniz var mı?

Ekte bağlantılarımın fotoğrafını da paylaştım. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Çözüm
Kullanılan SPI bağlantı pinlerinin Arduino Uno'nun standart SPI pinleriyle uyuştuğundan emin olun. Örneğin, Uno için 11, 12, ve 13 pinleri SPI pinleridir.
Bağlantılarınızı kontrol ederken özellikle LED pininin (arka ışık) ve GND/VCC bağlantılarının doğru olduğundan emin olun. Yanlış voltaj LCD'nin tepki vermemesine neden olabilir.

Kodu çalıştırmadan önce LCD5110 kütüphanesinin yüklü olduğundan ve doğru sürümde olduğundan emin olun. Eski sürümler bu tür hatalara neden olabilir.

Kodunuzda eksik olan bir kısım yok gibi görünüyor ancak InitLCD() fonksiyonunu çağırmadan önce bir begin() fonksiyonunun gerekip gerekmediğini kütüphane belgelerinden kontrol edin.

LCD'nin reset pinini Arduino'da farklı bir GPIO pinine bağlayıp tekrar deneyin. Bazı durumlarda donanım hataları pin değişikliği ile çözülebilir.

Kullanılan SPI bağlantı pinlerinin Arduino Uno'nun standart SPI pinleriyle uyuştuğundan emin olun. Örneğin, Uno için 11, 12, ve 13 pinleri SPI pinleridir.

Çözüm
Bağlantılar arasında lehimlenmemiş bir pin varsa LCD çalışmaz. Pin bağlantılarını dikkatlice kontrol edin ve multimetre ile test edin.

Yeni Konular

Geri