Arduino Port Algılamama Sorunu

Xanadu

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Arduino kartımı bilgisayara bağladığımda, IDE üzerinden port seçeneği görünmüyor ve cihaz algılanmıyor. Sorunu çözmek için neler yapabilirim?

Denediğim Çözümler:
1. USB kablosunu değiştirdim.
2. Farklı bir USB portunu denedim.
3. Arduino IDE'yi güncelledim.

Ancak hala bir sonuç alamadım. Bu sorunu yaşayan ve çözüm önerisi olan var mı?

Çözüm
Eğer klon bir kart kullanıyorsanız CH340 veya FTDI sürücülerini yüklemeniz gerekebilir. Bu sürücüler olmadan cihaz port olarak görünmeyebilir.
Bilgisayarınızın cihaz yöneticisinden Arduino'nun tanınıp tanınmadığını kontrol edin. Eğer tanınmıyorsa, uygun sürücüyü indirip kurmayı deneyin.

Eğer klon bir kart kullanıyorsanız CH340 veya FTDI sürücülerini yüklemeniz gerekebilir. Bu sürücüler olmadan cihaz port olarak görünmeyebilir.

Çözüm
Farklı bir bilgisayarda deneme yaptınız mı? Sorun karttan mı yoksa bilgisayardan mı kaynaklandığını anlamak için bu önemli bir adım.

Arduino'nuzun üzerindeki LED'lerde herhangi bir aktivite var mı? Hiç ışık yanmıyorsa kartınız zarar görmüş olabilir.

Cihazın bağlandığı portun başka bir program tarafından kullanılıp kullanılmadığını kontrol edin. Örneğin, seri port monitörü açık kalmış olabilir.

Kartınızı bağladıktan sonra cihaz yöneticisinde bilinmeyen bir aygıt olarak görünüyor mu? Görünüyorsa, sağ tıklayıp sürücü güncelleştirmeyi deneyebilirsiniz.

Windows kullanıyorsanız, cihaz yöneticisine giderek portların tümünü kontrol edin. CH340 sürücüsünü yükledikten sonra genelde bu sorun çözülüyor.

MacOS veya Linux kullanıyorsanız, cihaz izinlerini kontrol edin. Özellikle, /dev/ttyUSB veya benzeri cihaz dosyalarının erişilebilir olduğundan emin olun.

Kartın USB bağlantı noktalarını kontrol edin. Fiziksel bir arıza olabilir ve bu durumda farklı bir Arduino kartıyla test yapmanız gerekebilir.

Yeni Konular

Geri