Arduino TX ve RX LED'leri Yanmıyor

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba, Arduino'mda TX ve RX LED'lerinin yanmadığını fark ettim. CH340 driver'ı doğru bir şekilde yükledim. Ancak hala herhangi bir veri alışverişi olmadığını düşünüyorum. Bu sorunun sebebi ne olabilir ve nasıl çözebilirim?

Bu durum genellikle, seri portun doğru seçilmemesi veya kodda Serial.begin() komutunun eksik olmasından kaynaklanabilir. Kodunuzu kontrol edip Serial.begin(9600) gibi bir ayarın yapıldığından emin olun.

Arduino'nuzun doğru bir şekilde bağlandığını doğrulamak için Arduino IDE'deki 'Araçlar' menüsünden 'Port' seçimini kontrol edin. Ayrıca, USB kablosunun sağlam olduğundan emin olun.

Eğer kod ve bağlantılar doğruysa, CH340 çipinde bir sorun olabilir. Farklı bir USB kablosu veya port denemenizi öneririm.

Çözüm
Benzer bir sorun yaşamıştım, sorun CH340 sürücüsünün doğru yüklenmemesinden kaynaklanıyordu. Sürücüyü tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Sorun bazen Arduino IDE'nin eski bir sürümünü kullanmaktan kaynaklanabilir. En son sürümle deneyin.

Veri alışverişi sırasında LED'lerin yanıp sönmesi gerekiyorsa, donanımsal bir problem olabilir. Arduino'yu farklı bir bilgisayarda test etmeyi öneririm.

Kodunuzda delay() gibi zamanlayıcıların olmadığını kontrol edin. Kod çok hızlı dönerse LED'lerin yanıp sönmesini fark etmeyebilirsiniz.

Eğer TX ve RX LED'leri fiziksel olarak bozulmuşsa, veri alışverişi gerçekleşiyor olsa bile yanmayabilir. Bunu test etmek için Seri Monitör'de bir şeyler yazdırmayı deneyebilirsiniz.

CH340 sürücüsünü yüklemiş olabilirsiniz ancak doğru sürüm olup olmadığını kontrol edin. Yanlış sürüm bu tarz sorunlara neden olabilir.

Eğer farklı bir bilgisayarda da aynı sorun devam ediyorsa, CH340 çipinin fiziksel olarak zarar görmüş olma ihtimali var. Bu durumda yeni bir Arduino kartı denemeniz gerekebilir.

LED'lerin bağlı olduğu devreyi test etmek için bir multimetre kullanabilirsiniz. Fiziksel bir kopukluk olup olmadığını görmek adına faydalı olabilir.

Yeni Konular

Geri