Arduino Uno kullanarak bir direksiyon seti yapmak mümkün mü? Eğer mümkünse hangi sensörleri ve malzemeleri kullanmalıyım? Ayrıca, oyunlarla uyumluluğu sağlamak için hangi yazılımsal adımları atmam gerekir?
Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Ben bir joystick modülü ekleyerek basit bir direksiyon yapmıştım. Oyunlarla uyumluluk için Uno yerine Leonardo veya Pro Micro gibi HID destekleyen bir Arduino kullanmayı düşünebilirsin.
Casper, Arduino Uno ile basit bir direksiyon seti yapmak mümkün. Potansiyometre veya rotary encoder kullanarak direksiyon hareketlerini algılayabilirsin. Ancak, oyunlarla uyumluluk için ek bir HID (Human Interface Device) kütüphanesi gerekebilir.
Ben bir joystick modülü ekleyerek basit bir direksiyon yapmıştım. Oyunlarla uyumluluk için Uno yerine Leonardo veya Pro Micro gibi HID destekleyen bir Arduino kullanmayı düşünebilirsin.
Pedallar için de potansiyometre kullanabilirsin. Arduino'nun analog giriş pinleri bu iş için uygun. Ayrıca, Fritzing gibi araçlarla devre tasarımı yapmanı öneririm.
Kendi direksiyon setini tasarlarken tasarımı 3D yazıcıdan çıktı alarak daha profesyonel hale getirebilirsin. Ayrıca bu, estetik bir görünüm de kazandırır.
Direksiyon setini kablosuz yapmak istersen ESP32 kullanarak Bluetooth üzerinden bir bağlantı kurabilirsin. Tabii ki bu biraz daha karmaşık bir proje olur.