ASRock X870 Pro RS Wi-Fi Kingston Beast CL36 6000 MHz RAM ile uyumlu mu?

Çavuş

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda ASRock X870 Pro RS Wi-Fi anakart satın aldım ve sistemimi topluyorum. Kingston Beast CL36 6000 MHz RAM ile bu anakartın uyumlu olup olmadığını merak ediyorum. Anakartın QVL listesini kontrol ettim ancak tam emin olamadım. Daha önce bu kombinasyonu deneyen ya da konu hakkında bilgisi olan var mı? RAM uyumluluğu ve performans hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Merhaba, QVL listesine baktıysanız genelde o listedeki RAM’ler sorunsuz çalışır. Ancak listedeki olmayan bazı RAM’ler de çalışabilir. Kingston Beast genelde uyumluluk konusunda sorun çıkarmaz, ancak emin olmak için BIOS güncellemelerinizi kontrol etmenizi öneririm.

Benzer bir sistem kullandım, Kingston Beast CL36 RAM’ler genelde ASRock anakartlarla uyumlu. Ancak tam performans için XMP profilini BIOS üzerinden etkinleştirdiğinizden emin olun.

ASRock X870 Pro RS Wi-Fi’nin resmi web sitesinde QVL listesini kontrol ettiğinizde desteklenmiyor gibi görünebilir, ancak Kingston’ın yüksek frekanslı RAM’leri genelde manuel ayarlarla çalıştırılabilir.

BIOS güncellemeleri ve XMP profili ayarları ile tam uyum alabilirsiniz. Ancak stok frekanslarda çalıştırmak zorunda kalırsanız performans biraz düşebilir.

Kingston Beast RAM’ler genelde ASRock anakartlarla iyi bir uyum sağlar. Anakartta herhangi bir BIOS güncellemesi var mı? Bazen RAM frekanslarını tanıma ile ilgili sorunlar bu şekilde çözülür.

Daha önce Kingston Beast CL36 6000 MHz RAM kullandım ve uyumda bir problem yaşamadım. Ancak RAM’lerin tam hızda çalışması için anakartın desteklediği frekansı kontrol etmeniz önemli.

Eğer QVL listesini kontrol ettiyseniz ve uyumlu RAM görmediyseniz, manuel voltaj ve zamanlama ayarlarını deneyebilirsiniz. CL36 RAM genelde ASRock anakartlarla iyi çalışır.

Benzer bir anakartla Kingston Fury RAM kullandım, sorunsuz çalıştı. Kingston Beast de muhtemelen uyumludur. BIOS’ta XMP’yi etkinleştirmeyi unutmayın.

Sisteminizi toplayınca, RAM’i test etmek için MemTest gibi bir araç kullanabilirsiniz. Bu, RAM’in anakartla tam uyum içinde çalıştığını doğrular.

Yüksek frekanslı RAM’lerde bazen uyum sorunları yaşanabilir. Ancak Kingston genelde sorun çıkarmaz. Anakartın BIOS sürümünü güncel tutmaya dikkat edin.

ASRock ve Kingston uyum konusunda sıkıntı yaşatmaz. Ancak CL36 zamanlaması için doğru ayarları yaptığınızdan emin olun. XMP profili ayarlarını kontrol edin.

Yeni Konular

Geri