Bilgisayarımı açtığımda kasa çalışıyor gibi görünüyor (fanlar dönüyor, ışıklar yanıyor) ancak monitöre hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. Aşağıdaki adımları denedim ama sorun devam ediyor:
- HDMI kablosunu kontrol ettim ve başka bir kabloyla değiştirdim.
- Monitörü başka bir cihazda test ettim, çalışıyor.
- RAM’leri çıkarıp tekrar taktım.
- Anakart üzerindeki bağlantıları kontrol ettim.
Ekran kartımda veya anakartta bir sorun olabileceğinden şüpheleniyorum. Daha önce bu sorunu yaşayan var mı? Çözüm önerilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler!
Merhaba, ekran kartını farklı bir PCIe yuvasına takmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, onboard grafik kullanıyorsanız ekran kartını çıkararak monitörü anakartın video çıkışına bağlayıp test edin. Sorunun kaynağını bu şekilde daha net belirleyebilirsiniz.
Benzer bir durum yaşamıştım. RAM modüllerinin tam oturduğundan emin olun. Bazen tozlanma veya düzgün yerleşmeme sorun yaratabiliyor. Eğer birden fazla RAM kullanıyorsanız tek bir modülle sistemi başlatmayı deneyin.
Güç kaynağını kontrol etmeyi unutmayın. Bazen güç kaynağı yetersiz kalabiliyor veya anakarta yeterince güç sağlamayabiliyor. Farklı bir PSU ile test edebilirseniz sorunu daha kolay tespit edebilirsiniz.