Bilgisayarımın Ekran Kartını Nasıl Öğrenirim?

Mami

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımın ekran kartı modelini öğrenmek istiyorum ama tam olarak nasıl bakacağımı bilmiyorum. Windows kullanıyorum, ancak farklı işletim sistemlerinde de nasıl yapılacağını öğrenmek isterim.

Ekran kartı modelini öğrenmek için hangi yöntemleri kullanabilirim? Önerdiğiniz kolay ve hızlı yollar nelerdir?

Teşekkürler!

Çözüm
DxDiag yöntemi en hızlısı ama eğer sürücü güncellemeleriyle ilgili detaylı bilgi almak istiyorsan, AIDA64 gibi bir yazılım da kullanabilirsin.
Windows'ta ekran kartını öğrenmek için 'Çalıştır' penceresini aç (Win+R), 'dxdiag' yaz ve Enter'a bas. Açılan pencerede 'Ekran' sekmesine giderek ekran kartını görebilirsin.

Komut İstemi'ni (CMD) açıp şu komutu yazabilirsin: 'wmic path win32_videocontroller get caption'. Bu şekilde ekran kartı modelini öğrenebilirsin.

Eğer daha detaylı bilgi almak istiyorsan, GPU-Z adlı programı indirip kullanabilirsin. Tüm ekran kartı özelliklerini detaylı bir şekilde gösteriyor.

Mac kullanıyorsan, 'Elma' menüsüne tıklayıp 'Bu Mac Hakkında' seçeneğine girdiğinde ekran kartı bilgilerini görebilirsin.

Aygıt Yöneticisi’ni açıp 'Görüntü Bağdaştırıcıları' sekmesine bakarak da ekran kartının modelini görebilirsin.

Eğer bir oyun oynuyorsan, oyun içi ayarlarda genellikle hangi ekran kartının kullanıldığı yazar. Özellikle oyun grafik ayarları kısmına bakabilirsin.

Bazen harici ve dahili ekran kartları karışabilir. Eğer çift ekran kartın varsa, NVIDIA Kontrol Paneli veya AMD Radeon Ayarları’ndan hangi kartın aktif olduğunu görebilirsin.

En kolay yöntemlerden biri de masaüstüne sağ tıklayıp 'Ekran Ayarları'na gitmek ve ardından 'Gelişmiş Görüntü Ayarları'na bakmaktır. Orada ekran kartın yazacaktır.

DxDiag yöntemi en hızlısı ama eğer sürücü güncellemeleriyle ilgili detaylı bilgi almak istiyorsan, AIDA64 gibi bir yazılım da kullanabilirsin.

Çözüm
Geri