Button Box'ta Tuşa Basınca Uygulamada Tepki Vermiyor

Mami

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Kendi yaptığım Button Box projesinde, tuşa bastığımda uygulamada herhangi bir tepki alamıyorum. Kablolamayı ve bağlantıları kontrol ettim, fiziksel bir sorun gözükmüyor. Yazılım tarafında hangi adımları kontrol etmeliyim? Kullanıcı girişi için doğru HID ayarlarını yapıp yapmadığımı nasıl test edebilirim?

Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler!

Çözüm
Benzer bir sorun yaşamıştım. Kodda kullanılan kütüphanelerin güncel olduğundan ve işletim sistemine uygun çalıştığından emin ol. Ayrıca Keyboard.begin() fonksiyonunun doğru kullanıldığını kontrol et.
Mami, ilk olarak kullandığın Arduino modelinin HID destekleyip desteklemediğini kontrol et. Arduino Leonardo veya Pro Micro kullanıyorsan, HID desteği vardır. Kodu yükledikten sonra işletim sistemi cihazı doğru algılıyor mu kontrol et.

Kodunda hangi pinlerin hangi tuşlara bağlı olduğunu doğrulamak için Serial Monitor kullanarak pinlerin durumunu izlemeyi deneyebilirsin. Belki kodda bir hata olabilir.

Tuş matrisini kontrol et ve yanlış bir diyot yerleşimi olmadığından emin ol. Diyotlar doğru akım yönlendirmesi için önemlidir.

Benzer bir sorun yaşamıştım. Kodda kullanılan kütüphanelerin güncel olduğundan ve işletim sistemine uygun çalıştığından emin ol. Ayrıca Keyboard.begin() fonksiyonunun doğru kullanıldığını kontrol et.

Çözüm
Türk'ün önerisine ek olarak, HID cihazın işletim sistemi tarafından tanınıp tanınmadığını Device Manager'dan kontrol edebilirsin. Tanınmıyorsa sürücü sorunu olabilir.

Fiziksel bağlantıları tekrar kontrol ederken breadboard kullanıyorsan temas sorunlarına dikkat et. Lehimli bir bağlantı genellikle daha güvenilirdir.

Bir HID cihazında tuşların doğru şekilde haritalandığından emin olmak için bir klavye test aracı (örneğin online keyboard test tool) kullanabilirsin. Tuşlara bastığında girdiler doğru algılanıyor mu kontrol et.

Tuşlara basıldığında bir LED yanacak şekilde devreyi test et. Böylece yazılım veya donanımda mı sorun olduğunu hızlıca anlayabilirsin.

Kodun içine bir debug çıktısı ekleyerek tuş basma olaylarının algılanıp algılanmadığını terminal üzerinden takip edebilirsin.

Button Box'taki tuşlara bir debounce mekanizması eklediğinden emin ol. Yazılımda bu eksikse, tuş basma olayları doğru algılanmayabilir.

Geri