Sistemimde Corsair H100 sıvı soğutucu kullanıyorum ve işlemcim R7 5800X boşta 90 dereceyi görüyor. Sistemin diğer bileşenleri şu şekilde:
RAM: Corsair Vengeance RT 4x8 CL16 3600MHz 32GB
Ekran Kartı: MSI SuprimX 3090
Anakart: MSI MAG X570 Tomahawk WIFI
İşlemci: R7 5800X
Bu sıcaklık değerleri bana oldukça yüksek görünüyor. Sorunun kaynağı ne olabilir ve nasıl çözebilirim? Benzer bir durum yaşayanlar veya çözüm önerisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Sıcaklık sorununda ilk kontrol etmeniz gereken şey, sıvı soğutucunun montajıdır. Corsair H100'ün pompasının çalıştığından emin olun ve termal macunun düzgün uygulandığını kontrol edin.
5800X işlemciler genellikle yüksek sıcaklıklara çıkabilir, ancak boşta 90 derece oldukça yüksek. BIOS'tan işlemci voltajını kontrol edin; bazen anakartlar gereğinden fazla voltaj verebilir.
Benzer bir sorunu çözmek için Corsair iCUE yazılımını kullandım ve sıvı soğutucunun fan hızlarını maksimuma ayarladım. Bu işlem sıcaklıkları ciddi şekilde düşürdü.
Sıvı soğutucunun hortumlarının sıcaklığını elle kontrol edin. Eğer hortumlar soğuksa, pompa çalışmıyor olabilir. Bu durumda pompa değişimi gerekebilir.