Windows 11 sistem gereksinimlerini kontrol ettiğimde işlemcimin desteklenmediğini fark ettim. (Intel Core i7-6700HQ, ekran görüntüsü aşağıda.) Ancak, bu durum Windows 11'i kullanamayacağım anlamına mı geliyor? Yoksa desteklenmeyen işlemcilerle de Windows 11 kurulumu yapmak mümkün mü?
Şu ana kadar araştırdığım kadarıyla bazı alternatif yöntemler mevcut:
1. TPM 2.0 ve Secure Boot aktif ise manuel ISO ile kurulum.
2. "Registry" ayarlarıyla sistem gereksinimi kontrollerini atlamak.
3. Güncel Windows 10'dan yükseltme yaparak bu sınırlamaları aşmak.
Ancak bu yöntemlerin bazı riskleri olduğunu okudum. Örneğin:
Bu konuda tecrübeli olan var mı? Desteklenmeyen işlemciyle Windows 11 kullananlardan geri dönüş almak isterim. Sizce bu yöntemlere başvurmalı mı yoksa Windows 10 ile devam mı etmeli? Görüşlerinizi bekliyorum!
Benzer bir durumdayım ve ISO ile manuel kurulum yaptım. Sistem şimdilik stabil çalışıyor ancak ileride güncelleme konusunda sorun yaşayıp yaşamayacağımı bilmiyorum.
Registry düzenlemeleri ile sistem kontrolünü atlayabiliyorsunuz. Ancak bu, güvenlik yamalarının alınmasını engelleyebilir. Risk almak istemeyenler için pek önermiyorum.
Ben desteklenmeyen bir işlemciyle Windows 11 kullanıyorum ve şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Güncelleme desteğinin gelecekte kesilmesi dışında bir endişem yok.
Eğer bilgisayarınızın performansı Windows 11 ile iyiyse ve şu an desteklenmeyen işlemci ile çalıştırabiliyorsanız, kısa vadede sorun yaşamazsınız. Ancak uzun vadede Windows 10 daha güvenli bir tercih olabilir.