Disk yazma korumalı hatası nasıl çözülür?

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar, USB belleğime dosya aktarmak istediğimde "Disk yazma korumalı" hatası alıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

disk-yazma-korumali-hatasi-nasil-cozulur.jpg

Çözüm
Öncelikle, USB belleğinizi bilgisayarınıza bağlayın ve ardından bu adımları takip edin:

1. Windows + R tuş kombinasyonunu kullanarak Çalıştır penceresini açın.
  2. Açılan alana regedit yazıp Enter tuşuna basın. Bu adım, Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açacaktır.
  3. Kayıt Defteri'nde, HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies yolunu takip edin.
  4. Burada, WriteProtect adında bir kayıt değeri bulun. Eğer bu değer yoksa, sağ tarafta boş bir alana sağ tıklayıp Yeni > DWORD (32-bit) Değeri seçerek WriteProtect adında bir değer oluşturun.
  5. WriteProtect üzerine çift tıklayın ve değer verisini 0 olarak ayarlayın.
  6. Tamam butonuna basın...
Eğer tüm bu yöntemler işe yaramazsa, belleğin arızalı olma ihtimali var. Farklı bir bilgisayarda deneyerek sorunu daraltabilirsin.

Öncelikle, USB belleğinizi bilgisayarınıza bağlayın ve ardından bu adımları takip edin:

1. Windows + R tuş kombinasyonunu kullanarak Çalıştır penceresini açın.
  2. Açılan alana regedit yazıp Enter tuşuna basın. Bu adım, Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açacaktır.
  3. Kayıt Defteri'nde, HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies yolunu takip edin.
  4. Burada, WriteProtect adında bir kayıt değeri bulun. Eğer bu değer yoksa, sağ tarafta boş bir alana sağ tıklayıp Yeni > DWORD (32-bit) Değeri seçerek WriteProtect adında bir değer oluşturun.
  5. WriteProtect üzerine çift tıklayın ve değer verisini 0 olarak ayarlayın.
  6. Tamam butonuna basın ve bilgisayarı yeniden başlatın.
Bu yöntem, USB belleğinizdeki yazma korumasını kaldırmalı ve sorunu çözmelidir.

Not: Kayıt Defteri'nde yapılan değişiklikler sisteminize ciddi etkiler yapabilir. Bu nedenle adımları dikkatlice uygulamanız önemlidir.

Çözüm
Geri