DualSense Kol Çubuğu Kendi Etrafında Dönüyor

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, PlayStation 5'te kullandığım DualSense kontrol cihazının analog çubuğu kendi etrafında dönmeye başladı. Bu durum özellikle oyun oynarken kontrolü zorlaştırıyor. Daha önce böyle bir sorun yaşayan var mı? Nasıl çözdünüz? Garantili veya garanti dışı çözüm önerilerine açığım. Yardımlarınızı bekliyorum!

Çözüm
Ben de bu sorunu yaşadım ve çözüm olarak WD-40 Contact Cleaner kullanarak analog çubuğu temizledim. Ancak, bu işlemi dikkatli yapmalısın. Kimyasalın elektronik devrelere zarar vermemesi için doğrudan çubuğun altına uygulamalısın.
Bu tür sorun genellikle analog çubuğun iç kısmına toz veya kir kaçmasından kaynaklanıyor. İlk olarak, kontrol cihazını kapatıp temiz bir hava kompresörüyle çubuğun çevresini temizlemeyi deneyebilirsin. Eğer düzelmezse, kalibrasyon yapmayı düşünebilirsin.

Benzer bir sorunu yaşadığımda, DualSense'i PlayStation 5'e bağlayıp cihaz ayarlarından kontrol cihazını sıfırlama işlemi yapmıştım. Bu sorunu çözebilir. Ayarlardan 'Aksesuarlar' kısmına giderek kontrol cihazını sıfırla.

Eğer teknik bilgin varsa, kontrol cihazını açarak analog çubuğun potansiyometresini kontrol edebilirsin. Bu bileşen arızalandığında bu tür sorunlara yol açar. Ancak, garanti kapsamındaysa servise göndermek daha mantıklı olabilir.

Ben de bu sorunu yaşadım ve çözüm olarak WD-40 Contact Cleaner kullanarak analog çubuğu temizledim. Ancak, bu işlemi dikkatli yapmalısın. Kimyasalın elektronik devrelere zarar vermemesi için doğrudan çubuğun altına uygulamalısın.

Çözüm
Emre'nin önerdiği yöntemi onaylıyorum. WD-40 Contact Cleaner gerçekten işe yarıyor. Ancak, cihazını garanti dışı bırakabileceği için bu işlemi yapmadan önce emin olmalısın.

Bu tür durumlar için PlayStation'ın müşteri hizmetlerine başvurabilirsin. Garanti kapsamında tamir veya değişim yapmaları mümkün. Ayrıca, yaşadığın sorunun belgelenmesi için bir video çekmeni öneririm.

Ben PlayStation 5'in DualSense güncellemesi yaparak bu sorunu çözmüştüm. PlayStation'ını internete bağlayıp en son yazılım güncellemelerini kontrol etmeni öneririm.

Yukarıda belirtilen yöntemler işe yaramazsa, üçüncü parti bir tamir servisiyle görüşebilirsin. Analog çubuk değişimi genelde ekonomik bir çözüm oluyor.

DualSense kolunun arkasındaki küçük reset tuşuna ince bir iğne ile basıp cihazı sıfırlayabilirsin. Bu yöntem genelde yazılımsal sorunları giderir.

Sorunun çözümü için PlayStation topluluk forumlarına da göz atmanı öneririm. Orada daha önce bu tür sorunlar yaşayan ve çözümlerini paylaşan kullanıcılar mevcut.

DualSense kontrol cihazının 'Input lag' sorunu da bu tür davranışlara neden olabilir. HDMI kablonun ve kontrol cihazının bağlantılarını kontrol et.

Eğer garantin devam ediyorsa, cihazı açmadan servise başvurmanı tavsiye ederim. Kendin bir müdahalede bulunursan garantin iptal olabilir.

Geri