Ekran Sürekli Titriyor: Sebebi ve Çözümü Nedir?

Xanadu

GadgetEfsanesi
Merhaba, yeni topladığım sistemimde ekran sürekli titriyor. Sistem özelliklerim şu şekilde:

• İşlemci: AMD Ryzen 9 7900x3D
  • Anakart: MSI B650 Gaming Wi-Fi (6000 MHz desteği)
  • Depolama: Kingston 1TB NV3 GEN4x4 NVMe M.2 SSD
  • RAM: Corsair 32 GB (2x16 GB) Vengeance RGB 5600MHz DDR5
  • Ekran Kartı: Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti Super Windforce OC
  • Sıvı Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 360 mm
  • Kasa: Lian Li Lancool II beyaz RGB temperli cam USB 3.0 ATX mid Tower

Sorunun ekran kartından mı, sürücülerden mi yoksa başka bir donanımdan mı kaynaklandığını anlamakta zorlanıyorum. Denediğim yöntemler:

1. Sürücüleri güncelledim (NVIDIA'nın son sürüm driver'ını indirdim).
2. Farklı bir monitör ile denedim (yine titreme devam etti).
3. Kabloları kontrol ettim ve başka bir HDMI/DisplayPort kablosu kullandım.

Bu sorunu çözmek için başka hangi yolları denemeliyim? Benzer bir durumla karşılaşan oldu mu? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Çözüm
Eğer titreme hem masaüstünde hem de oyunlarda yaşanıyorsa, ekran kartı donanımsal bir sorun yaşıyor olabilir. Bir servise göndermeyi düşünebilirsiniz. Ayrıca, ekran kartını başka bir sistemde test etme şansınız var mı?
Merhaba, ekran titreme sorunları genellikle sürücü kaynaklı olabiliyor. Ancak siz farklı monitör ve kablo ile denemişsiniz. BIOS güncellemeyi düşündünüz mü? Anakart BIOS'unuzu en son sürüme yükseltmek bazen ekran kartı ile uyumluluk sorunlarını çözebilir.

Bende benzer bir sorun yaşamıştım. Sorunun PSU'dan kaynaklandığını fark ettim. Güç kaynağınızın ekran kartını tam kapasite desteklediğinden emin olun. Ayrıca farklı bir priz veya güç kablosu ile deneyebilirsiniz.

Bu tarz sorunlar bazen ekran kartı sıcaklığıyla da ilgili olabiliyor. Oyun oynarken veya yüksek yükte çalışırken ekran kartı sıcaklıklarını kontrol ettiniz mi? MSI Afterburner gibi bir yazılım ile izleme yapabilirsiniz.

Eğer titreme hem masaüstünde hem de oyunlarda yaşanıyorsa, ekran kartı donanımsal bir sorun yaşıyor olabilir. Bir servise göndermeyi düşünebilirsiniz. Ayrıca, ekran kartını başka bir sistemde test etme şansınız var mı?

Çözüm

Yeni Konular

Geri