Ekranda Oluşan Beyaz Leke Büyür mü?

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba,

Dizüstü bilgisayarımın ekranında yaklaşık bir haftadır fark ettiğim beyaz bir leke var. Özellikle açık renkli görüntülerde daha belirgin hale geliyor. Endişem şu ki bu leke zamanla büyür mü? Eğer büyüyorsa, bunun önüne geçmek için ne yapabilirim? Garantisi hala devam ediyor, garanti kapsamında çözülür mü?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!

Çözüm
Benzer bir sorunu yaşadım ve leke zamanla büyüdü. Teknik servise gönderdiğimde panel değişimi yaptılar. Garantiniz varsa hiç beklemeyin, çünkü ekran onarımı pahalı olabiliyor.
Beyaz lekeler genellikle ekran panelinde meydana gelen bir hasardan kaynaklanır. Eğer panelin içinde sıvı kristallerle ilgili bir problem varsa, büyüme ihtimali vardır. Garantiniz devam ediyorsa, mutlaka teknik servise başvurun. Garanti kapsamında değişim yapılabilir.

Bu tür sorunlar genellikle LCD ekranlarda daha sık görülüyor. Beyaz leke büyüyebilir ama bu durum ekranın içindeki hasarın boyutuna bağlı. Panel değişimi gerekebilir, garantiye göndermenizi tavsiye ederim.

Benzer bir sorunu yaşadım ve leke zamanla büyüdü. Teknik servise gönderdiğimde panel değişimi yaptılar. Garantiniz varsa hiç beklemeyin, çünkü ekran onarımı pahalı olabiliyor.

Çözüm
Ekran lekeleri genellikle iç panel hasarından kaynaklanır ve büyüyebilir. Kendi başınıza çözüm aramadan önce garanti kapsamında teknik servise başvurun.

Lekenin büyüme ihtimali yüksek, özellikle darbe aldıysa ya da sıvı teması olduysa. Garantiye gönderin, çünkü erken müdahale önemli.

Garanti kapsamında ekran değişimi genelde yapılıyor. Servise götürmeden önce lekenin boyutunu ve yerini fotoğraflayın. Bu kayıtlar işe yarayabilir.

Ekrandaki beyaz lekeler, çoğu zaman panelin fabrikasyon hatasından kaynaklanıyor olabilir. Garanti kapsamında düzeltilecektir.

Leke genellikle paneldeki sıvı kristallerle ilgilidir. Garantiye göndermeden önce ekran koruyucu gibi harici bir şeyin soruna yol açmadığından emin olun.

Benim önerim teknik servisle görüşmeden ekranı temizlemeye ya da zorlamaya çalışmamanız. Bu tür lekeler büyüyebilir ve kalıcı hasara yol açabilir.

Beyaz leke sorunu için servise başvurmanız en doğru çözüm olacaktır. Eğer ekran darbe aldıysa bunu da teknik servise belirtin.

Yeni Konular

Geri