T Türk GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #1 Merhaba, ESP32-CAM cihazıma Arduino IDE (v2.3.2) üzerinden kod yüklemeye çalışıyorum. Ancak aşağıdaki hatayı alıyorum: Kod: A fatal error occurred: Failed to connect to ESP32: Timed out waiting for packet header Sorunun çözümü için neler yapabileceğim konusunda yardım edebilir misiniz?
Merhaba, ESP32-CAM cihazıma Arduino IDE (v2.3.2) üzerinden kod yüklemeye çalışıyorum. Ancak aşağıdaki hatayı alıyorum: Kod: A fatal error occurred: Failed to connect to ESP32: Timed out waiting for packet header Sorunun çözümü için neler yapabileceğim konusunda yardım edebilir misiniz?
Çözüm T T TechGuru 9 Ara 2024 ESP32-CAM'in 'BOOT' butonuna basılı tutarak kod yüklemeyi deneyin. Bu, çoğu bağlantı sorununu çözer.
T TechGuru Administrator Yönetici 9 Ara 2024 #2 ESP32-CAM'in 'BOOT' butonuna basılı tutarak kod yüklemeyi deneyin. Bu, çoğu bağlantı sorununu çözer. Oyla 12 Downvote Çözüm
Casper GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #3 Arduino IDE'de doğru portu seçtiğinizden emin olun. Ayrıca, 'Flash Mode' seçeneğini kontrol edebilirsiniz. Oyla 0 Downvote
Arduino IDE'de doğru portu seçtiğinizden emin olun. Ayrıca, 'Flash Mode' seçeneğini kontrol edebilirsiniz.
Xanadu GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #4 USB TTL dönüştürücü kullanıyorsanız RX ve TX bağlantılarının doğru yapıldığını kontrol edin. Çoğu zaman bu hata yanlış kablolamadan kaynaklanır. Oyla 0 Downvote
USB TTL dönüştürücü kullanıyorsanız RX ve TX bağlantılarının doğru yapıldığını kontrol edin. Çoğu zaman bu hata yanlış kablolamadan kaynaklanır.
Ç Çavuş GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #5 Kod yükleme sırasında 'RESET' butonuna bir kez basmanız gerekebilir. Bu yöntem bazen işe yarıyor. Oyla 0 Downvote
Enes Administrator Yönetici 9 Ara 2024 #6 FTDI modülü kullanıyorsanız, 3.3V güç beslemesini seçtiğinizden emin olun. ESP32-CAM, 5V ile çalışmaz. Oyla 0 Downvote
FTDI modülü kullanıyorsanız, 3.3V güç beslemesini seçtiğinizden emin olun. ESP32-CAM, 5V ile çalışmaz.
Cenqiz GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #7 Arduino IDE'nin en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Eski sürümler ESP32 desteğiyle ilgili sorunlar yaşayabilir. Oyla 0 Downvote
Arduino IDE'nin en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Eski sürümler ESP32 desteğiyle ilgili sorunlar yaşayabilir.
Kenan GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #8 ESP32-CAM'in donanımsal bir sorun yaşamadığından emin olmak için farklı bir kablo ve bilgisayar deneyin. Oyla 0 Downvote
ESP32-CAM'in donanımsal bir sorun yaşamadığından emin olmak için farklı bir kablo ve bilgisayar deneyin.
Muzo GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #9 Kart Seçenekleri kısmından ESP32-CAM'i seçtiğinizden ve flash hızı olarak 115200 ayarladığınızdan emin olun. Oyla 0 Downvote
Kart Seçenekleri kısmından ESP32-CAM'i seçtiğinizden ve flash hızı olarak 115200 ayarladığınızdan emin olun.
Soykann GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #10 CH340 sürücünüzün doğru yüklendiğinden emin olun. Sürücü kaynaklı bağlantı hataları alabilirsiniz. Oyla 0 Downvote
Mami GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #11 ESP32-CAM'in jumper bağlantıları doğru yapılmış mı? Özellikle GND ve IO0 bağlantılarını kontrol edin. Oyla 0 Downvote
ESP32-CAM'in jumper bağlantıları doğru yapılmış mı? Özellikle GND ve IO0 bağlantılarını kontrol edin.
Emre GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #12 Bağlantı sırasında kullanılan USB kablosunun sadece şarj kablosu olmadığından emin olun. Veri aktarımı destekleyen bir kablo kullanın. Oyla 0 Downvote
Bağlantı sırasında kullanılan USB kablosunun sadece şarj kablosu olmadığından emin olun. Veri aktarımı destekleyen bir kablo kullanın.
Cihan GadgetEfsanesi 9 Ara 2024 #13 Seri port monitöründen hata mesajını detaylı inceleyerek başka bir sorun olup olmadığını anlamaya çalışın. Oyla 0 Downvote
Seri port monitöründen hata mesajını detaylı inceleyerek başka bir sorun olup olmadığını anlamaya çalışın.