ESP32 Kamera Yazılım Sorunu

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba,

ESP32 kamera yazılımını derlerken aşağıdaki hatalarla karşılaşıyorum:

Hata Mesajları:
Kod:
Multiple libraries were found for "SD.h"
Used: C:\Users\User\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\2.0.11\libraries\SD
Not used: C:\Users\User\AppData\Local\Arduino15\libraries\SD

Compilation error: ESP32_MailClient.h: No such file or directory

Denediğim Çözümler:
1. SD.h kütüphanesinin doğru sürümünü seçtiğimden emin oldum.
2. ESP32_MailClient.h kütüphanesini eklemeye çalıştım, ancak bulamadım.

Sorularım:
1. SD.h ile ilgili bu "Multiple libraries" hatasını nasıl çözebilirim?
2. ESP32_MailClient.h dosyasını nasıl temin edebilirim veya bu hata için başka bir çözüm öneriniz var mı?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Çözüm
ESP32_MailClient.h eksik kütüphane hatası için, ESP32'ye özel bir mail kütüphanesi yüklemelisiniz. Arduino IDE Library Manager üzerinden ESP32 Mail Client kütüphanesini arayıp yüklemeyi deneyin.
SD.h hatası için, kullanılan kütüphaneyi manuel olarak belirlemek gerekebilir. Bunun için include path'lerini kontrol edin veya #include <SD.h> yerine tam yolu belirtin.

ESP32_MailClient.h eksik kütüphane hatası için, ESP32'ye özel bir mail kütüphanesi yüklemelisiniz. Arduino IDE Library Manager üzerinden ESP32 Mail Client kütüphanesini arayıp yüklemeyi deneyin.

Çözüm
Eğer ESP32_MailClient.h dosyasını bulamıyorsanız, ESP32 için kullanılabilir olan ESP-Mail-Client kütüphanesini GitHub üzerinden indirip manuel olarak ekleyebilirsiniz.

SD.h için kullanılan kütüphaneyi seçerken IDE'de Araçlar > Kütüphane Yöneticisi bölümünü kontrol edin ve çakışan sürümleri temizleyin.

ESP32_MailClient.h dosyasını eklerken uyumlu sürüme dikkat edin. Kullanılan ESP32 donanım yazılım sürümü ile uyumlu olması gerekiyor.

Kütüphaneler çakışıyorsa Arduino IDE'de kullanılmayan kütüphane dosyalarını silip yeniden deneyebilirsiniz. SD.h hatası genelde bundan kaynaklanır.

Yeni Konular

Geri