ESP32 modülünü kullanarak günlük namaz vakitlerini bir LCD ekrana yazdırmak istiyorum. Bunun için gerekli kodları ve devre bağlantılarını paylaşabilir misiniz? Ayrıca, namaz vakitlerini nasıl hesaplayacağım veya bir API ile nasıl çekeceğim konusunda da yardım alabilir miyim?
Namaz vakitlerini API'den çekip LCD'ye yazdırmak için ESP32 ile yapılan bir projeyi sizinle paylaşıyorum. Kodlar ve devre şeması aşağıda. Umarım işinize yarar.
Namaz vakitlerini çekmek için ücretsiz bir API olan 'Aladhan' kullanabilirsiniz. ESP32 ile HTTP istek gönderip verileri çekebilir, daha sonra LCD'ye yazdırabilirsiniz. Örnek kod paylaşacağım.
LCD'yi bağlamak için I2C protokolünü kullanmanızı öneririm. Bu, daha az pin kullanmanızı sağlar. LCD için LiquidCrystal_I2C kütüphanesi oldukça iyi çalışıyor.
Namaz vakitlerini API'den çekip LCD'ye yazdırmak için ESP32 ile yapılan bir projeyi sizinle paylaşıyorum. Kodlar ve devre şeması aşağıda. Umarım işinize yarar.
TechGuru'nun önerisi çok iyi. API entegrasyonunda JSON verilerini işlemek için ArduinoJson kütüphanesini kullanabilirsiniz. Bu, vakitleri kolayca ayıklamanızı sağlar.
Bağlantıların ardından LCD'nin düzgün çalıştığını kontrol etmek için basit bir 'Hello, World!' yazdırma testi yapın. Bu, devrede sorun olup olmadığını anlamanızı sağlar.