Merhaba, ESP8266-01 modülünü kullanarak Blynk platformuna bağlanmaya çalışıyorum ancak bağlantı sorunları yaşıyorum. Modülde doğru AT komutlarını kullanıyorum ve Wi-Fi bağlantısını sağlayabiliyorum, fakat Blynk uygulaması üzerinden kontrol sağlanamıyor. Şu ana kadar denediğim yöntemler:
1. AT firmware güncellemesi yaptım.
2. Blynk kütüphanesini Arduino IDE'ye yükledim.
3. Wi-Fi bilgilerini ve Blynk Token'ını doğru bir şekilde girdim.
4. Serial monitör üzerinden hata mesajlarını kontrol ettim, ancak net bir hata bulamadım.
Bu konuda öneri ve yönlendirmelerinizi bekliyorum. Sorunun çözümü için nelere dikkat etmeliyim?
Arduino kodunuzda kullandığınız "Simple Blynk" örneğini dikkatlice kontrol edin. Wi-Fi bağlantısı sağlanmış olsa bile, Blynk sunucusuna bağlanamıyorsanız IP adresi veya port numarasında bir problem olabilir.
ESP8266-01 ile Blynk kullanırken modülün yeterli güç aldığından emin olun. Genelde 3.3V çıkışı yeterli olmayabilir, bu yüzden harici bir güç kaynağı kullanmayı deneyin.
Blynk Token'ınızın doğru olduğundan emin olun. Ayrıca, Blynk sunucularının IP adresini manuel olarak AT komutlarıyla kontrol ederek test edebilirsiniz.
Arduino kodunuzda kullandığınız "Simple Blynk" örneğini dikkatlice kontrol edin. Wi-Fi bağlantısı sağlanmış olsa bile, Blynk sunucusuna bağlanamıyorsanız IP adresi veya port numarasında bir problem olabilir.
Blynk kütüphanesinin en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Ayrıca, Serial monitör üzerinden "connection timeout" hatası alıyorsanız, internet bağlantınızı kontrol edin.
Blynk uygulamasında doğru sunucu seçimini yaptığınızdan emin olun (örneğin, Blynk Cloud veya özel bir sunucu). Farklı sunucular için farklı bağlantı parametreleri gerekebilir.
Router ayarlarınızda MAC filtrelemesi veya başka bir güvenlik kısıtlaması olup olmadığını kontrol edin. ESP8266'nın MAC adresini router'da izinli cihazlara eklemeniz gerekebilir.
ESP8266'nın RX ve TX pinlerinin doğru bağlandığından emin olun. Ayrıca, Serial monitör ile hata mesajlarını tekrar gözden geçirin, bazen küçük detaylar gözden kaçabilir.