Fedora Linux kurarken "Failed to set EFI boot target" hatası ile karşılaşıyorum. Kurulum tamamlanıyor ancak sistem yeniden başlatıldığında GRUB yüklenmiyor. Bu hatayı alan veya çözümünü bilen var mı?
Denediğim Çözümler:
Secure Boot ve Fast Boot'u kapattım. Disk bölümlemeyi manuel yaptım ve EFI bölümü oluşturdum. grub-install ve efibootmgr komutlarını çalıştırmayı denedim.
Ancak sorun devam ediyor. EFI boot hedefini ayarlayamıyor gibi görünüyor. Önerisi olan var mı?
Eğer efibootmgr komutu hata veriyorsa, EFI girişlerini manuel olarak düzenlemek gerekebilir. BIOS'a girip Fedora'nın boot kaydının olup olmadığına bakabilir misiniz? Eğer kayıt yoksa, Boot Entry eklemek gerekiyor.
Bazı sistemlerde, GRUB'u değil, direkt systemd-boot'u kullanmak daha stabil olabiliyor. Fedora'nın kurulum aşamasında systemd-boot kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu, özellikle bazı yeni UEFI sistemlerinde işe yarayabiliyor.
GRUB kurulumu tamamlandıktan sonra BIOS/UEFI ayarlarını kontrol ettiniz mi? Önyükleme sıralamasında Fedora'nın ilk sırada olup olmadığına bakmanız gerekiyor.
bootctl install komutunu çalıştırarak systemd-boot yükleyin. Eğer GRUB kullanacaksanız, efibootmgr ile boot kaydını kontrol edin. Bazı sistemlerde Secure Boot kapalı olsa bile, Boot Order sıralaması GRUB'u görmeyebiliyor.
Bazı durumlarda Fedora kurulumunda EFI bölümü yanlış diske yazılabiliyor.lsblk komutu ile hangi bölümün EFI bölümü olarak işaretlendiğini kontrol ettiniz mi?
BIOS/UEFI ayarlarında CSM (Compatibility Support Module) açık mı? Eğer açık ise kapatıp sadece UEFI modunda kurmayı deneyin. CSM açık olduğunda bazı EFI boot hedefleri oluşturulamıyor.