Bilgisayarıma format attıktan sonra görev çubuğunda Wi-Fi simgesi gözükmüyor. Ağ bağlantılarımı kontrol ettiğimde sadece Ethernet seçeneğini görüyorum, ancak kablosuz ağları listeleyen bir seçenek yok. Format sırasında eksik bir sürücü yüklemiş olabilir miyim?
Denediğim yöntemler şunlar:
- Aygıt Yöneticisi'nde ağ bağdaştırıcılarını kontrol ettim, ancak "Wi-Fi" ile ilgili bir sürücü göremedim.
- Windows Update üzerinden güncelleştirmeleri yükledim, ancak sorun çözülmedi.
- BIOS'tan Wi-Fi özelliğini kontrol ettim, açık görünüyor.
Benzer bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!
Wi-Fi sürücüsü yüklenmemiş olabilir. Anakart modeline uygun kablosuz ağ sürücüsünü üreticinin web sitesinden indirip yüklemeni öneririm. Ayrıca, Aygıt Yöneticisi'nde "Bilinmeyen Aygıt" varsa o da Wi-Fi adaptörü olabilir.
Windows Update bazen tüm sürücüleri yüklemeyebiliyor. Driver Booster veya Snappy Driver Installer gibi bir araç kullanarak eksik sürücüleri otomatik yüklemeyi deneyebilirsin.
Eğer Wi-Fi adaptörün harici bir cihaz ise, doğru USB portuna takıldığından ve sürücüsünün yüklü olduğundan emin ol. Dahili adaptörlerde ise anakartın resmi sitesinden chipset sürücüsünü indirip kurmak genelde işe yarar.
BIOS'ta Wi-Fi devrede görünüyor olsa da, BIOS güncellemesi yapmayı düşünebilirsin. Eski BIOS sürümleri bazen yeni işletim sistemleriyle uyumsuzluk yaratabiliyor.
Bir diğer kontrol noktası, Hizmetler'deki "WLAN AutoConfig" servisini kontrol etmek. Bu servis devre dışıysa, Wi-Fi ağlarını algılayamazsın. Hizmetler'e gidip bu servisi başlatmayı deneyebilirsin.