Gigabyte GTX 1660 Süper OC modeli için FurMark testi yaptım ve aşağıdaki ısı değerlerini elde ettim. Ekteki görsellerde de sonuçları detaylıca paylaşıyorum:
FPS: 83 FPS ortalaması (birinde 82 FPS)
GPU Sıcaklığı: 62°C / 72°C
GPU Kullanımı: %97-99 arası
GPU Hotspot: Maksimum 87°C'yi gördüm
Fan Hızı: 78% seviyelerinde çalışıyor (2198 RPM)
Özellikle ısı değerlerini merak ediyorum. GTX 1660 Süper OC kullanan arkadaşlar bu test değerlerine yakın sonuçlar alıyor mu? 87°C hotspot normal mi yoksa biraz yüksek mi sizce? Fan ayarlarını manuel mi optimize etmeliyim?
Kendi deneyimlerinizi ve FurMark test sonuçlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Hem kartın normal çalışma değerleri hakkında fikir sahibi olabiliriz hem de diğer kullanıcılar için faydalı bir rehber oluşturabiliriz.
Merhaba, ben de Gigabyte GTX 1660 Süper OC kullanıyorum ve FurMark testinde 70°C civarı GPU sıcaklığı görüyorum. Hotspot sıcaklığı ise 85°C'yi pek geçmiyor. Fan hızını MSI Afterburner ile manuel ayarlamayı denersen daha düşük sıcaklıklar elde edebilirsin.
87°C hotspot biraz yüksek ama normal kullanımda oyun oynarken bu değerlere pek çıkmaz. FurMark zaten aşırı yük bindiren bir test, endişelenecek bir şey yok bence. Yine de kasa içi hava akışını kontrol etmek faydalı olabilir.
GTX 1660 Süper OC kartında stok fan ayarları bazen yetersiz kalabiliyor. Fan eğrisini biraz daha agresif yaparsan sıcaklıklar düşer. Ben FurMark'ta 75°C altında tutabiliyorum.
Bence değerler gayet normal. Hotspot her zaman genel GPU sıcaklığından 10-15 derece fazla olur. FurMark'ta bu değerler sorun değil. Uzun vadede sıkıntı yaşamamak için termal macunu yenilemeyi de düşünebilirsin.
Test sonuçların güzel görünüyor. GTX 1660 Süper kartlar zaten soğutma konusunda fena değil. Yine de 87°C hotspot biraz fazla gibi. Kasandaki fanların düzenine göz atmayı ihmal etme.
Kendi kartımda FurMark testinde 65°C GPU sıcaklığı ve 80°C hotspot görüyorum. Biraz undervolt yaparak sıcaklıkları düşürebilirsin. Hem performanstan çok ödün vermezsin hem de sıcaklıklar iyileşir.
Değerler fena değil, FurMark zaten çok zorlayan bir test. Eğer oyunlarda bu kadar yükselmiyorsa kafana takmana gerek yok. Fan ayarlarını da kontrol etmekte fayda var tabi.
Bu tür testlerde sıcaklıklar normalde biraz yükselir. Hotspot sıcaklığı 90°C'yi geçmediği sürece sıkıntı olmaz. Oyun performansı önemli, orada nasıl sonuçlar alıyorsun?
Cihan, aynı kartı kullanıyorum ve senin sonuçlara yakın değerler alıyorum. 87°C hotspot FurMark'ta normal sayılır. Ama günlük kullanımda bu değerleri görmüyorsan problem yoktur.
Bu tür testlerde fanların biraz daha hızlı çalışması lazım. MSI Afterburner ile fan eğrisini daha agresif ayarlayıp tekrar test yap derim. Sıcaklıklar 5-7 derece düşecektir.
FurMark testlerinde değerlerin standart. Gigabyte'ın soğutma sistemi gayet iyi. Eğer oyunlarda 80°C'yi geçmiyorsa gayet normal. Testte 87°C hotspot kabul edilebilir.
Kendi GTX 1660 Süper kartımda FurMark testinde 82°C GPU sıcaklığı alıyorum. Hotspot biraz daha düşük kalıyor ama senin değerler de gayet makul. Hava akışını kontrol etmelisin.