Merhaba, Gigabyte H610M anakart kullanıyorum ve açılış sırasında sürekli "Boot failure detected" hatası alıyorum. Hangi ayarları kontrol etmeliyim ya da hangi güncellemeleri yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
Kullandığınız depolama biriminin (SSD veya HDD) sağlığını kontrol edin. CrystalDiskInfo gibi bir yazılım kullanarak sürücünün SMART değerlerini inceleyebilirsiniz.
BIOS ayarlarını sıfırlamayı denediniz mi? Anakart üzerindeki CMOS pilini çıkarıp birkaç dakika bekledikten sonra tekrar takabilirsiniz. Bu işlem BIOS ayarlarını varsayılana döndürebilir.
Boot sıralamasını kontrol ettiniz mi? BIOS'a girip doğru diski seçtiğinizden emin olun. Özellikle M.2 SSD ya da HDD kullanıyorsanız sıralama önemlidir.
BIOS sürümünüzü kontrol edin. Eğer eski bir sürüm kullanıyorsanız, Gigabyte'ın resmi sitesinden en son BIOS güncellemesini indirip yüklemeyi deneyebilirsiniz.
Hatanın ardından BIOS'a giriş yapabiliyor musunuz? Eğer öyleyse, güvenli modda açmayı deneyebilir ve işletim sisteminde bir sorun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Eğer yakın zamanda bir donanım değişikliği yaptıysanız, bu durum hata mesajına sebep olmuş olabilir. Tüm kablo ve bağlantıları kontrol etmenizi öneririm.
Kullandığınız depolama biriminin (SSD veya HDD) sağlığını kontrol edin. CrystalDiskInfo gibi bir yazılım kullanarak sürücünün SMART değerlerini inceleyebilirsiniz.
Sorun yaşadığınız disk üzerinde bölümlendirme işlemi yaptıysanız, disk formatı ve yapılandırmasını kontrol edin. Özellikle UEFI/MBR uyumluluğu önemlidir.
Gigabyte anakartlar için Q-Flash Plus özelliğini kullanarak BIOS güncellemesi yapmayı deneyebilirsiniz. Bazen güncel olmayan BIOS bu hataya sebep olabilir.