Mami GadgetEfsanesi Cuma saat 17:46'de #1 Merhaba, Gigabyte H610M anakartına yeni bir işlemci (i5 12400F) taktım ve "Boot failure detected" hatası alıyorum. Tek RAM kullandığımda sistem açılıyor ancak çift RAM kullanınca siyah ekranda kalıyor. BIOS güncel ve ayarlarını sıfırlamayı denedim. Ayrıca XMP ayarlarını değiştirdim ve BIOS pilini çıkarıp tekrar taktım. Buna rağmen sorun çözülmedi. Acaba BIOS'tan başka bir ayar yapmam gerekiyor mu? Ya da farklı bir çözüm öneriniz var mı?
Merhaba, Gigabyte H610M anakartına yeni bir işlemci (i5 12400F) taktım ve "Boot failure detected" hatası alıyorum. Tek RAM kullandığımda sistem açılıyor ancak çift RAM kullanınca siyah ekranda kalıyor. BIOS güncel ve ayarlarını sıfırlamayı denedim. Ayrıca XMP ayarlarını değiştirdim ve BIOS pilini çıkarıp tekrar taktım. Buna rağmen sorun çözülmedi. Acaba BIOS'tan başka bir ayar yapmam gerekiyor mu? Ya da farklı bir çözüm öneriniz var mı?
Çözüm Fatex Cuma saat 17:46'de RAM'leri başka bir bilgisayarda test edip, sorunun anakart mı RAM mi olduğunu netleştirebilirsiniz.
Enes Administrator Yönetici Cuma saat 17:46'de #2 Bir RAM slotu arızalı olabilir. Anakartı kontrol etmek için servise göndermeyi düşünebilirsiniz. Oyla 0 Downvote
Ç Çakır GadgetEfsanesi Cuma saat 17:46'de #3 RAM'lerinizi farklı bir anakartta test ettiniz mi? Sorun anakart ya da RAM uyumsuzluğu olabilir. Oyla 0 Downvote
Muzo GadgetEfsanesi Cuma saat 17:46'de #4 BIOS'tan RAM voltaj ayarlarını manuel olarak düşürmeyi deneyin. Bu bazen çift RAM'de sorun çıkarabiliyor. Oyla 0 Downvote
BIOS'tan RAM voltaj ayarlarını manuel olarak düşürmeyi deneyin. Bu bazen çift RAM'de sorun çıkarabiliyor.
Cenqiz GadgetEfsanesi Cuma saat 17:46'de #5 BIOS güncellemelerinden sonra ayarların doğru şekilde kaydedildiğinden emin olun. Clear CMOS yaparak sıfırlama yapabilirsiniz. Oyla 0 Downvote
BIOS güncellemelerinden sonra ayarların doğru şekilde kaydedildiğinden emin olun. Clear CMOS yaparak sıfırlama yapabilirsiniz.
Cihan GadgetEfsanesi Cuma saat 17:46'de #6 İşlemcinin tam olarak yerine oturduğundan ve pinlerin zarar görmediğinden emin olun. Oyla 0 Downvote
Emre GadgetEfsanesi Cuma saat 17:46'de #7 Bir RAM kullanırken XMP ayarlarını kapatmayı deneyin. Ayrıca RAM slotlarınızı sırayla test edin. Oyla 0 Downvote
T Türk GadgetEfsanesi Cuma saat 17:46'de #8 Çift RAM kullanımı sırasında uyumsuzluk yaşanıyorsa farklı marka veya model RAM ile deneyebilirsiniz. Oyla 0 Downvote
Çift RAM kullanımı sırasında uyumsuzluk yaşanıyorsa farklı marka veya model RAM ile deneyebilirsiniz.
Xanadu GadgetEfsanesi Cuma saat 17:46'de #9 Anakart kılavuzunda RAM destek tablosunu kontrol edin. Bazı RAM'ler anakartla uyumsuz olabilir. Oyla 0 Downvote
Kenan GadgetEfsanesi Cuma saat 17:46'de #10 İşletim sistemi yüklenmeden önce RAM'leri çıkartıp tekrar takmayı deneyin. Bazen bağlantı hataları olabilir. Oyla 0 Downvote
İşletim sistemi yüklenmeden önce RAM'leri çıkartıp tekrar takmayı deneyin. Bazen bağlantı hataları olabilir.
Fatex GadgetEfsanesi Cuma saat 17:46'de #11 RAM'leri başka bir bilgisayarda test edip, sorunun anakart mı RAM mi olduğunu netleştirebilirsiniz. Oyla 15 Downvote Çözüm
Casper GadgetEfsanesi Cuma saat 17:46'de #12 BIOS'ta RAM için otomatik yerine manuel frekans ve zamanlama ayarlarını yapmayı deneyebilirsiniz. Oyla 0 Downvote
Ç Çavuş GadgetEfsanesi Cuma saat 17:46'de #13 Anakartın desteklediği maksimum frekans değerini aşıyor olabilirsiniz. RAM frekansını düşürerek test edin. Oyla 0 Downvote
Anakartın desteklediği maksimum frekans değerini aşıyor olabilirsiniz. RAM frekansını düşürerek test edin.
E Enes Bey GadgetEfsanesi Cuma saat 17:46'de #14 RAM'leri anakartın önerilen slotlarına takmayı unutmayın. Kullanım kılavuzunu inceleyin. Oyla 0 Downvote
Mami GadgetEfsanesi Cuma saat 17:46'de #15 Clear CMOS yaptıktan sonra sistemde herhangi bir değişiklik oldu mu? RAM slotu arızalı ise garantiye başvurmanız gerekebilir. Oyla 0 Downvote
Clear CMOS yaptıktan sonra sistemde herhangi bir değişiklik oldu mu? RAM slotu arızalı ise garantiye başvurmanız gerekebilir.
Soykann GadgetEfsanesi Cuma saat 17:46'de #16 XMP ayarlarını kapalı bırakarak RAM'leri düşük frekansta çalıştırmayı deneyin. Sorunun çözüldüğünü görebilirsiniz. Oyla 0 Downvote
XMP ayarlarını kapalı bırakarak RAM'leri düşük frekansta çalıştırmayı deneyin. Sorunun çözüldüğünü görebilirsiniz.
M Murşi GadgetEfsanesi Cuma saat 17:46'de #17 RAM'lerin aynı marka ve model olduğundan emin olun. Çift kit RAM kullanımı daha sorunsuz çalışır. Oyla 0 Downvote