Windows 11 kullanıyorum ve görev yöneticisinde GPU bilgilerini göremiyorum. Ekran kartım NVIDIA RTX 3060 ve sürücüler güncel durumda. "Performans" sekmesinde GPU kısmı ya eksik ya da hiçbir veri göstermiyor. Bu sorun aniden ortaya çıktı ve oyun oynarken veya grafik işlemleri yaparken sıkıntı yaşamaya başladım. Sistem güncellemeleri tam ama yine de bu sorunu çözemedim. Acaba bu durumun bir çözümü var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Merhaba, öncelikle görev yöneticisinin en güncel sürümde olduğundan emin olun. Ayrıca NVIDIA kontrol panelini açıp ekran kartının doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Bazı durumlarda GPU sürücülerini tamamen kaldırıp yeniden yüklemek işe yarayabiliyor.
Bu sorunun nedeni genelde BIOS ayarlarından kaynaklanabiliyor. BIOS'ta "Integrated Graphics" seçeneğini devre dışı bırakıp sadece harici GPU'nuzu kullanacak şekilde ayarlayın. Bunun dışında Windows 11'deki son güncellemelerde de bu tarz sorunlar bildirilmişti. Geri yükleme yapmayı düşünebilirsiniz.
Aynı sorunu yaşadım ve çözüm için "dxdiag" komutunu çalıştırarak sistemimdeki grafik bileşenlerini kontrol ettim. Eğer GPU burada görünüyorsa sorun Windows'tan kaynaklanıyordur. Performans sekmesinde sağ tıklayıp 'sıfırla' demek de bazen işe yarayabiliyor.
Alternatif olarak, Windows'un GPU kullanımını devre dışı bırakabilecek uygulamaları kontrol edin. Örneğin, bazı antivirüs yazılımları veya üçüncü parti sistem izleme araçları GPU'nun görev yöneticisinde gözükmesini engelleyebilir.
Ekran kartınızın fiziksel bağlantılarını kontrol ettiniz mi? Özellikle PCI-E bağlantısını çıkartıp tekrar takmayı deneyin. Ayrıca güç kaynağınızın ekran kartını yeterince beslediğinden emin olun.