Merhaba, Linux sistemimde GRUB menüsünü tamamen silmek istiyorum. GRUB yerine doğrudan Windows işletim sistemi başlasın istiyorum. Bunun için hangi adımları izlemem gerekiyor? Sistemim Windows 10 ve Ubuntu dual boot kurulu. GRUB menüsünü kaldırırken herhangi bir sorun yaşar mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
GRUB menüsünü silmek için Windows işletim sisteminizde "bcdedit" komutunu kullanabilirsiniz. Komut istemcisini yönetici olarak çalıştırıp şu adımları izleyin: bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\Microsoft\Boot\bootmgfw.efi Bu komut Windows'u varsayılan yapar.
GRUB menüsünü silmek için Windows işletim sisteminizde "bcdedit" komutunu kullanabilirsiniz. Komut istemcisini yönetici olarak çalıştırıp şu adımları izleyin: bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\Microsoft\Boot\bootmgfw.efi Bu komut Windows'u varsayılan yapar.
GRUB'u silmek yerine, BIOS/UEFI ayarlarına girip Windows Boot Manager'ı birinci sıraya almayı deneyebilirsiniz. Bu şekilde GRUB'a ihtiyaç duymadan direkt Windows'a geçiş yapabilirsiniz.