Merhaba arkadaşlar, Ubuntu kullanmaya yeni başlıyorum ve hangi sürümü yüklemem gerektiği konusunda kararsız kaldım. Hem stabil hem de güncel bir sürüm arıyorum. LTS sürümleri mi yoksa en son çıkan sürümler mi daha iyi olur? Hangi sürümde daha az sorun yaşarsınız? Yorumlarınızı bekliyorum.
Benim önerim kesinlikle Ubuntu'nun LTS sürümlerini tercih etmen yönünde. Özellikle Ubuntu 22.04 LTS çok stabil ve uzun süreli destek sağlıyor. Bu sürümde genelde çok fazla sorun yaşamazsın, ayrıca güncellemeler ve güvenlik yamaları düzenli bir şekilde geliyor.
Evet, LTS sürümleri güvenli ve stabil olmakla birlikte, son çıkan sürümleri kullanmak istersen Ubuntu 23.04 gibi daha yeni bir sürüm de deneyebilirsin. Yeni özellikleri denemek istiyorsan, ancak daha fazla hata ve sorunla karşılaşabilirsin.
Benim önerim 20.04 LTS'yi yüklemen olur. 22.04 biraz daha yeni ve bazı donanımlar için daha iyi destek sunuyor olabilir ama 20.04 LTS hala çok stabil ve çoğu kullanıcı için yeterli.
Eğer sadece temel ihtiyaçlar için bir sistem kullanacaksan ve çok fazla yeni özellik gerekmezse, 22.04 LTS bence en mantıklı seçim olur. Ama oyun oynamayı veya grafik tasarım gibi gelişmiş işler yapmayı planlıyorsan, o zaman 23.04 veya daha yeni sürümlere bakman gerekebilir.
Ben genelde 23.04'ü tercih ediyorum çünkü en son güncellemeleri alıyorsun. Ama stabiliteyi daha çok önemsiyorsan, LTS sürümleri her zaman daha güvenilirdir. 22.04 LTS gerçekten stabil ve uzun vadeli destek sağlıyor.
22.04 LTS benim için en ideal seçim oldu. Yeni sürümler bazı zamanlarda uyumsuzluk sorunları çıkarabiliyor. Eğer çok yeni donanımlar kullanıyorsan, 23.04 veya daha yeni sürümler de iyi olabilir.
LTS sürümleri, özellikle uzun süreli kullanım ve güvenlik yamaları açısından oldukça güvenlidir. 22.04 LTS en son sürüm olup, çoğu donanım ve yazılım ile uyumludur.
Bence 22.04 LTS harika bir seçenek. 23.04'te bazı özellikler daha yeni olsa da, genellikle bir LTS sürümü tercih etmek daha mantıklı, çünkü çok daha uzun süre destek alırsınız.
Benim de önerim 22.04 LTS, çünkü güncel yazılım paketleri ile gelmesine rağmen uzun süreli destek sağlıyor. Yeni başlayanlar için oldukça uygun bir seçenek.
LTS sürümleri genellikle daha az sorun çıkarır, özellikle Ubuntu 22.04 LTS şu anki en stabil sürüm. Eğer biraz daha deneyim kazanmak istiyorsan, 23.04'e geçebilirsin ama hatırlatmak isterim ki LTS daha güvenilir.
Benim tercihim 22.04 LTS olurdu. Çünkü çok fazla deneyimim yok ve sistemin stabil çalışmasını istiyorum. Eğer yeni özelliklere takıntılıysan, o zaman 23.04'ü deneyebilirsin ama LTS daha uzun vadeli bir çözüm.
Son sürüm Ubuntu 23.04'ü kullandım ama özellikle stabilite istiyorsanız 22.04 LTS bence en güvenilir seçim. 23.04 yeni özelliklerle gelmesine rağmen bazı eski donanımlarla uyumsuzluk yaşayabiliyorsunuz.