Harici HDD'ten Sisteme Virüs Bulaşırsa Silinir mi?

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Harici bir HDD'yi bilgisayarıma bağladım ve sistemime virüs bulaştığını fark ettim. Bu durumda, virüsün tamamen silinmesi mümkün mü? Antivirüs programı yeterli olur mu yoksa farklı adımlar da atmak gerekir mi? Ayrıca bu tür durumları önlemek için hangi güvenlik önlemlerini almalıyız?

Teşekkürler.

Çözüm
Virüsün temizlenmesi için güçlü bir antivirüs programı kullanmanız yeterli olabilir. Ancak, virüsün türüne göre manuel müdahale veya profesyonel yardım da gerekebilir. Düzenli yedekleme ve güncel bir güvenlik yazılımı kullanmak bu tür sorunları önlemenize yardımcı olur.
Merhaba, harici HDD'den bulaşan virüsler genellikle antivirüs yazılımlarıyla temizlenebilir. Ancak güvenli modda bir tarama yaparak daha etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Eğer virüs sistem dosyalarına zarar verdiyse, sadece antivirüs yeterli olmayabilir. Gerekirse sistemi yeniden yüklemek gerekebilir. Harici HDD'yi de tamamen taramanızı öneririm.

Virüsün temizlenmesi için güçlü bir antivirüs programı kullanmanız yeterli olabilir. Ancak, virüsün türüne göre manuel müdahale veya profesyonel yardım da gerekebilir. Düzenli yedekleme ve güncel bir güvenlik yazılımı kullanmak bu tür sorunları önlemenize yardımcı olur.

Çözüm
TechGuru'nun dediği gibi, düzenli yedekleme ve güncel bir antivirüs yazılımı en iyi çözüm. Ayrıca harici cihazları bağlamadan önce mutlaka taratın.

Virüs tamamen temizlenebilir ama dikkatli olmalısınız. Harici HDD'deki verileri kaybetmemek için öncelikle başka bir cihazda taratmayı deneyebilirsiniz.

Antivirüs programınızı güncel tutun ve taramayı derinlemesine yapın. Ayrıca USB gibi cihazları bağlamadan önce otomatik çalıştırmayı devre dışı bırakın.

Virüsün yeniden bulaşmasını önlemek için sistemdeki açıkları kapatmayı unutmayın. Windows güncellemelerini düzenli olarak kontrol edin.

Güvenli modda birden fazla antivirüs yazılımıyla tarama yaparak sisteminizi kontrol edin. Verilerinizi buluta yedeklemek de iyi bir fikir.

Geri