Yeni bir güç kaynağı almayı planlıyorum ve "High Power Element Revo" modeli dikkatimi çekti. Özellikle sistemimde RTX 3070 ekran kartı ve Ryzen 7 5800X işlemci kullanıyorum. Amacım ileriye dönük olarak stabil ve güvenilir bir performans sağlamak.
Bu güç kaynağını daha önce kullanan var mı? Verimlilik, sessizlik ve uzun ömürlü kullanım açısından nasıl bir ürün? Alternatif önerileriniz de varsa paylaşabilir misiniz? Bütçem 2000-2500 TL civarında.
Merhaba, bu PSU'nun %80 Plus Gold sertifikasına sahip olması oldukça avantajlı. Sisteminiz için uygun gibi görünüyor, ancak 12V rail çıkışlarını kontrol edin. RTX 3070 ve Ryzen 7 5800X için kesinlikle yeterli olmalı.
High Power Element Revo kullanan birkaç arkadaşım var. Özellikle sessiz çalışması ve stabil olması açısından memnun olduklarını söylediler. Ancak uzun ömürlü kullanım için güç kaynağını %70-80 yükte çalıştırmanız daha iyi olur.
Bu fiyat aralığında Corsair veya Seasonic modellerine de göz atmanızı öneririm. High Power genel olarak iyi bir marka ama alternatifleri araştırmakta fayda var.
Kendi sistemimde aynı güç kaynağını kullanıyorum. Üç yıldır hiçbir sorun yaşamadım. Özellikle kablolama düzeni ve sessizliği benim için önemliydi, bu PSU beklentimi karşıladı.
Eğer RTX 3070 gibi bir ekran kartınız varsa ve uzun vadeli performans istiyorsanız, güç kaynağının verimlilik ve watt değerini göz önünde bulundurmanız çok önemli. High Power iyi bir tercih, ancak daha fazla bütçe ayırabilirseniz, Platinum sertifikalı modellere yönelmenizi tavsiye ederim.
2000-2500 TL bütçe için oldukça mantıklı bir seçim. Ancak PSU alırken garanti süresine ve destek hizmetlerine de dikkat edin. High Power bu konuda yeterince iyi.
Ben de bu güç kaynağını uzun süre araştırdım. Oyun sırasında bile fan sesi neredeyse hiç duyulmuyor. Eğer kablolama ile ilgili sorun yaşamazsanız tavsiye ederim.
Aynı güç kaynağını kullanıyorum ve sistemimde RTX 3060 Ti var. Şu ana kadar aşırı ısınma veya voltaj dalgalanması gibi problemler yaşamadım. Çok memnunum.
Alternatif olarak SilverStone veya EVGA'nın modellerini incelemenizi öneririm. High Power iyi bir marka ama bu fiyat aralığında farklı seçenekler de bulabilirsiniz.
Daha önce High Power kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim: Uzun süreli yük altında bile stabil kalıyor. Yine de kullandığınız bileşenlere göre en az 650W bir PSU tercih etmelisiniz.
Kullanıcı yorumlarına bakılırsa gayet olumlu görünüyor. Özellikle kablo yönetimi ve sessizlik açısından öne çıkıyor. Sisteminize uyumlu bir seçim olur.