HP Victus Ekran Kartı 105 Dereceye Çıkıyor!

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda HP Victus laptopumun ekran kartı sıcaklığı 105 dereceye kadar çıkıyor ve bu durum beni oldukça endişelendiriyor. Oyun oynarken performans düşüşü ve ani kapanmalar yaşıyorum. Termal macun değişimi, undervolt yapma gibi çözümleri düşünenler oldu mu? Bu konuda tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Ayrıca, 105 derece bir ekran kartı için kalıcı bir hasar bırakır mı? Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Şimdiden teşekkür ederim!

Merhaba, 105 derece gerçekten tehlikeli bir sıcaklık. İlk olarak, termal macunu yenilemeyi denemelisin. Eğer uzun zamandır değiştirmediysen termal macun kuruyarak ısı iletimini zayıflatabilir.

Bence undervolt yapmak iyi bir fikir olabilir. Bu şekilde hem güç tüketimini hem de sıcaklığı düşürebilirsin. Throttlestop veya MSI Afterburner gibi araçları deneyebilirsin.

HP Victus modellerinde soğutma sisteminin yetersiz olduğu şikayetlerini çok duydum. Ekstra bir laptop soğutucu kullanmayı düşünebilirsin.

105 derece, GPU’nun uzun vadede zarar görmesine neden olabilir. Öncelikle cihazın fanlarını temizlemelisin, toz birikimi soğutmayı ciddi şekilde engelleyebilir.

Fan temizliği ve termal macun yenilemeden sonra, BIOS güncellemesini kontrol etmelisin. Belki üretici bu sorunu çözmek için bir güncelleme yayınlamıştır.

Laptopun hava çıkış yerlerinin engellenmediğinden emin ol. Ayrıca, cihazı düz bir yüzeyde kullanmalısın; yumuşak yüzeyler hava akışını kesebilir.

Benim önerim, performans modundan dengeli moda geçerek sıcaklıkları bir nebze kontrol altına almak olabilir. Oyun sırasında ekstra performans için turbo mod kullanımı da gözden geçirilmeli.

Merhaba, ekran kartında throttle oluyorsa bu durum performansı ciddi etkiler. Isı sensörlerini detaylı incelemek için HWMonitor kullanmayı deneyebilirsin.

Yüksek sıcaklıkları önlemek için undervolt işlemi çok etkili olabilir. Ancak bunu yapmadan önce, işlemci ve GPU’nun stabil çalışmasını test etmelisin.

Bence HP servis merkezine danışman da iyi olabilir. Belki soğutma sistemiyle ilgili tasarımsal bir hata vardır ve ücretsiz bir çözüm sunabilirler.

Eğer bu sorun uzun süredir devam ediyorsa, muhtemelen termal pedlerde de problem vardır. Termal macunun yanı sıra ped değişimini de öneririm.

Fanların dönüş hızını artırmak için özel yazılımlar kullanabilirsin. CoolerBoost tarzı bir yazılım belki faydalı olabilir.

Cihazı sürekli yüksek sıcaklıkta kullanmak anakart ve diğer bileşenlerde uzun vadeli zararlara yol açabilir. Sorunu bir an önce çözmelisin.

Laptop soğutucularından yüksek CFM değerine sahip bir model almanı öneririm. Bu cihazlar, laptopun alt kısmındaki hava akışını ciddi şekilde iyileştirir.

Laptopu yük altındayken takip et ve hangi uygulamanın bu sıcaklığa neden olduğunu belirle. Belki oyun dışında da sorun yaratan bir yazılım vardır.

Eğer garantisi devam ediyorsa, HP servisine götürmek en doğru adım olabilir. Isı sorunları bazen donanımsal problemlerden kaynaklanabilir.

Yeni Konular

Geri