Elimde i7 4790K işlemcili bir sistem var ve şu an Windows 10 kullanıyorum. Windows 11'e geçiş yapmayı düşünüyorum ancak işlemcimin desteklenip desteklenmeyeceği ve performans açısından sorun yaşayıp yaşamayacağım konusunda emin değilim.
Bu konuda fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Özellikle oyun, günlük kullanım ve stabilite açısından değerlendirmenizi rica ederim.
Ben de eski bir işlemciyle geçiş yaptım ve bir sorun yaşamadım. Ama Windows 11'in resmi olarak desteklemediği sistemlerde stabilite her zaman bir risk olabilir.
Windows 11 resmi olarak i7 4790K'yı desteklemiyor, ancak kurulum için TPM bypass yöntemlerini kullanabilirsiniz. Performans olarak, günlük kullanımda fark yaratmasa da bazı yeni özelliklerden faydalanamayabilirsiniz.
Benzer bir işlemciyle deneme yaptım. Performansta çok büyük bir kayıp olmadı ancak bazı güvenlik özelliklerini etkinleştiremediğim için Windows 10'da kalmayı tercih ettim.
Ben de eski bir işlemciyle geçiş yaptım ve bir sorun yaşamadım. Ama Windows 11'in resmi olarak desteklemediği sistemlerde stabilite her zaman bir risk olabilir.