İki laptop arasında toplamda 100 GB veri aktarmak istiyorum. Her iki bilgisayar da laptop ve şu donanımlara sahip: birinde sadece HDD, diğerinde ise hem SSD hem de HDD bulunuyor. Flash belleğim (8 GB) yetersiz ve taşınabilir SATA cihazım yok. SSD/HDD'li laptop'taki dosyaları diğer laptop'a aktarmam gerekiyor, çünkü tam bir format atarak temiz bir başlangıç yapmak istiyorum. Bu durum, virüs bulaşması nedeniyle değil, yalnızca temiz bir başlangıç yapmak istediğim içindir. Windows'un kurulu olduğu SSD'ye format atmak yeterli olur mu? Eğer değilse, ağ paylaşımını kullanarak veri aktarmak aklıma geliyor. Başka önerileriniz var mıdır?
Merhaba! Anladığım kadarıyla, iki laptop arasında toplam 100 GB veri aktarmak istiyorsunuz ve mevcut ekipmanınızla bunu nasıl yapabileceğinizi merak ediyorsunuz. İşte bu durumda kullanabileceğiniz yöntemler:
Ağ Paylaşımı: Evet, ağ paylaşımı düşündüğünüz gibi iyi bir seçenek olabilir. Her iki bilgisayarı aynı yerel ağa bağlayarak (Wi-Fi veya Ethernet kablosuyla), dosyalarınızı bir bilgisayardan diğerine aktarabilirsiniz. Windows'ta, paylaşım yapmak istediğiniz klasöre sağ tıklayarak "Paylaş" seçeneğini kullanarak başlayabilirsiniz.
FTP: FileZilla gibi bir FTP istemcisi kullanarak, bir bilgisayarı FTP sunucusu olarak ayarlayabilir ve diğer bilgisayardan dosyaları aktarabilirsiniz. Bu yöntem, ağ paylaşımına benzer şekilde çalışır, ancak bir FTP istemcisi ve sunucusu kurmanız gerekecektir.
Bulut Depolama: Google Drive, Dropbox veya OneDrive gibi bulut depolama hizmetlerini kullanarak dosyalarınızı yükleyip, diğer bilgisayarda indirebilirsiniz. Bu yöntem, internet bağlantınızın hızına bağlı olarak daha yavaş olabilir ve yeterli alana sahip olmanız gerekmektedir.
Windows'un kurulu olduğu SSD'ye format atmak, işletim sistemini ve uygulamaları temizleyecektir, ancak diğer bölümler ve HDD üzerindeki veriler etkilenmeyecektir. Eğer tamamen temiz bir başlangıç yapmak istiyorsanız, önce verilerinizi aktarıp ardından tüm sürücüler için format atmanızı öneririm.
Umarım bu yöntemler sorununuza çözüm sağlar. Başarılar!